După înghețată și chiftele, sunt retrase de la comercializare și gogoși cu oxid de etilenă! Substanța este cancerigenă

0
113

După înghețată și chiftele, sunt retrase de la comercializare și gogoși cu oxid de etilenă! Substanța este cancerigenă. Alertă alimentară în România! În marile lanțuri de magazine se comercializează gogoși contaminate cu oxid de etilenă, o substanță cancerigenă interzisă în Uniunea Europeană. Reprezentanții ANSVSA spun că au primit o alertă alimentară din Franța, pentru rechemarea unor astfel de produse.

Pentru moment, informarea pentru consumatori de rechemare a produsului nu a fost publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, potrivit unui post TV.
Reprezentanții ANSVSA au transmis că au primit alerta alimentară din Franța, iar măsurile indicate sunt aceleași ca și pentru celelalte produse în care s-a descoperit oxid de etilenă: evitarea consumului, distrugerea sau returnarea produsului, pentru cumpărători și retragerea de urgență din rafturi, pentru distribuitori.

Miercuri, autoritățile au descoperit două tone de chiftele în hypermarketurile din România, contaminate cu oxid de etilenă. Pe termen lung și în cantități mari, oxidul de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer, spun medicii.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here