Managerul Spitalului Elias, Doina Dimulescu a declarat referitor la incendiul din clubul Colectiv, că lucrează de 40 de ani în medicina de urgenţă, dar nu a mai văzut niciodată o asemenea mobilizare coordonată.

 

„Lucrez în medicina de urgență de aproape 40 de ani. Cred ca e prima dată când am văzut o mobilizare coordonată, mai bine decât în orice altă situație. Am comunicat în noaptea aceea din 30 în 30 de minute cu Raed Araft, cu ministrul Sănătății, câte ventilatoare, paturi aveți, putem să aducem pacienți? Pacienții au fost duși la toate spitalele de urgență din București. S-au dus inclusiv în spitale care nu sunt de urgență, la Colțea, unde erau locuri disponibile în terapie”, a declarat managerul Spitalului Elias.

„Pacienții se pot prăpădi la intervale mai mari de timp”

„Nu am mai văzut așa ceva, imagini de secolul 12-13. Evoluția unui pacient cu arsuri e complicată. Pronosticul poate fi stabilit dupa săptămâni. După cicatrizare, transplant de piele poate apărea compromiterea funcției pulmonare. Pacienții se pot prăpădi la intervale mai mari de timp. Costurile pentru un pacient pot ajunge la sute de mii de euro, se pot întinde pe mai multe luni de zile”, a mai precizat Doina Dimulescu.

Comments

comments