• 90 de elevi ai claselor a V-a şi a VI-a au participat la lecţia de ecologie, susţinută de 50 de manageri ai platformei industriale Dacia de la Mioveni, alături de asociația Team Work, iar mai apoi au colectat deşeuri într-o zonă din Făget, Argeş.
• Implicarea voluntarilor a fost susținută și de reprezentanții Primăriei Mioveni, Inspectoratului Şcolar Argeş şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş
• Grupul Renault, la nivel mondial, joacă un rol important în dezvoltarea societăţii, prin preocupările şi politicile care vizează protejarea mediului înconjurător, având astfel un impact pozitiv în întreaga lume.
Marți, 13 iunie, Grupul Renault România a sărbătorit ziua mondială a mediului înconjurător în Făget, Argeş, în proximitatea platformei industriale Dacia. 90 de elevi din Mioveni, de la şcolile Liviu Rebreanu şi George Topîrceanu, dar şi de la liceul teoretic Iulia Zamfirescu, însoţiţi de cadrele didactice, au participat la o amplă acţiune de ecologizare, organizată de departamentul Mediu Prestaţii Industriale al Grupului Renault România. Echipaţi corespunzător, participanții împreună cu asociația Team Work au colectat deşeuri selectiv într-o zonă delimitată din Făget, nu înainte de a lua parte la lecţia de educaţie ecologică susţinută de către manageri ai companiei. Elevii, voluntari, şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre ce înseamnă să trăiești într-un oraş mai curat, cum se reciclează, cum pot contribui, încă de mici, la protejarea mediului înconjurător. La final, le-au fost oferite diplome de participare.
Christophe Dridi, directorul uzinei Vehicule Dacia, prezent la eveniment, a reamintit faptul că vehiculele produse la Dacia sunt reciclate în proporţie de 95% din masa lor. A apreciat foarte mult implicarea tuturor copiilor şi modul responsabil în care au perceput această acţiune: Educaţia ecologică, atunci când este timpurie, îi poate sensibiliza pe oameni, apropiindu-i de natură și mediul înconjurător. Această experienţă poate fi și mai utilă, odată însușită și repetată, pentru a dobândi gesturi reflexe în comportamentele noastre viitoare. Copiii se află în centrul atenţiei demersurilor noastre în ceea ce priveşte protejarea mediului în care trăim, ei sunt viitorul nostru: nu moştenim pământul părinţilor noştri, îl împrumutăm de la copiii noştri (Antoine de Saint-Exupery), a declarat Christophe Dridi.
În ultimii ani, compania a derulat activităţi specifice (lecţii de educaţie, plantare de arbori, colectare selectivă) în comunităţile unde este prezentă (Bucureşti, Argeş şi Dâmboviţa).
Atât uzinele Dacia cât și Centrul Tehnic Titu sunt certificate ISO 14001.
T ÎN ROMÂNIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI, ÎN PERIOADA 2000-2014
Protecția mediului este una dintre axele majore de responsabilitate socială a Grupului Renault, la nivel mondial și în România. Politica de mediu vizează cinci mari teme: Schimbarea climei şi eficienţa energetică; Resursele şi economia circulară competitivă; Sănătatea Ecosistemelor; Serviciile şi sistemele de mobilitate inovatoare; Managementul Mediului, transparenţa şi responsabilitatea comunicaţiilor şi a dialogului cu părţile interesate.
GRUPUL RENAULT ROMÂNIA
Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. În România, Grupul Renault reuneşte toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării şi industrializării unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricaţie şi logistică, vânzare, servicii de business şi finanţare. Aflat în centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Având un înalt nivel de expertiză în design, inginerie şi fiind un pol industrial de referinţă prin nivelul său de calitate şi satisfacţie a clienţilor, cei 16.700 de angajaţi ai Grupului Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, aceştia fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.
ASOCIAȚIA TEAM WORK
Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit axată pe învăţare prin management de proiect, ale cărei activități vizează dezvoltarea profesională, voluntariatul și protecția mediului. Asociația Team Work desfășoară, din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, acțiuni de voluntariat ce vizează amenajarea și întreținerea spațiului verde al grădinii botanice. Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile 2012, Secțiunea Protecția Mediului.