Mâine începe testarea unui autobuz electric prin Piteşti. Acesta va circula pe mai multe trasee şi va fi gratuit

Mâine, 30 mai, va începe testarea autobuzului electric în municipiul Piteşti, pe diverse trasee. Modelul ales de Primăria Piteşti este tot un Solaris, produs polonez, de la acelaşi producător ce a asigurat şi restul mijloacelor de transport în comun care circulă în prezent în Piteşti.

Traseele pe care va circula vort fi:
・    Găvana – Arpechim şi  Retur
・    Trivale  – Gară sud şi Retur
・    Gh. Doja – Găvana şi Retur
・    Războieni – Găvana şi Retur
・    Arpechim – Bascov şi Retur

Accesul se va face în mod gratuit.

Modelul ce va fi testat în perioada următoare a primit titlul de ”Autobuzul electric al anului 2017 în Europa” în urma testelor efectuate de specialişti la Paris, de un juriu cu reprezentanţi din 20 de ţări.

Intenţia Primăriei Piteşti este de a achiziţiona o nouă flotă de 25 de autobuze, numai electrice, folosind fonduri europene, în cadrul planului de mobilitate urbană. Se doreşte cunoaşterea autonomiei acestor autobuze în funcţie de condiţiile topometrice, climaterice şi de trafic specifice oraşului nostru, cunoaşterea capacitării liniilor de transport cu autobuze electrice, cât şi costurile de exploatare pe durata de viaţă a autobuzului, cunoscut fiind faptul că un astfel de autobuz are un preţ de achiziţie aproape dublu faţă de autobuz convenţional. Acest tip de autobuz deja circulă în orașe din Polonia, Germania şi Finlanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here