„Mai joc un an, dau 10 goluri şi mă apuc de antrenorat”

Cât de mult ţi-a ajutat faptul că ai ajuns la Viitorul Constanţa?
În momentul în care m-am despărţit de Mioveni, am stat mult timp şi m-am gândit ce trebuie să fac. Aveam de ales între a pleca în străinătate şi a mă duce la o echipă de Liga a II-a din ţară. Oferta de la Gică Hagi a venit mai târziu şi, la început, nu mi s-a părut prea tentantă, dar după mai multe discuţii, m-a convins. Avea un plan bun de promovare şi apoi de menţinere a echipei în Prima Ligă. Am acceptat să mă duc la Constanţa, fiind convins că, pe termen lung, planul va fi unul bun. Iată-mă acum în prima ligă şi nu am de ce să nu fiu mulţumit.

A fost multă lume care te-a considerat un jucător terminat.
Nu am ce să comentez. Dacă oamenii aşa au crezut despre mine… e treaba lor. Eu ştiu doar că nu mi-a dispărut plăcerea de a juca fotbal şi asta contează.

Ai marcat deja două goluri pentru Viitorul.
Să ştiţi că am un pariu cu mine însumi. Vreau ca, în acest sezon, să înscriu minimum 10 goluri şi o să reuşesc. Chiar dacă Viitorul are un lot foarte tânăr, cred că avem mari şanse de a izbândi, iar eu – de a marca. O să vedeţi că aceşti tineri de la Constanţa vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc.

Ai fost şi accidentat.
Aici a fost momentul-cheie al carierei mele de la Viitorul. Am avut o ruptură şi mi-a fost tare frică… Am mers la vraciul Marijana, în Iugoslavia şi m-am făcut bine. Numai că, după ce am revenit în ţară, m-am accidentat din nou. În aceste condiţii, mulţi au fost cei care mi-au spus că am terminat-o cu fotbalul. Din fericire însă, Gică Hagi m-a susţinut şi am revenit pe teren.

„Dacă, în viitor, CS Mioveni se va gândi la mine, nu o să stau pe gânduri şi voi veni acolo să antrenez”

Cât timp mai vrei să joci?
O să văd la finalul acestui sezon cum mă simt. Dacă eu îmi dau seama că nu mai pot, o să mă retrag. Nu vreau ca, la final de carieră, să spună lumea despre mine că am îmbătrânit urât. Repet, dacă nu mai pot, atârn ghetele în cui.

Te-ai gândit ce o să faci după ce te retragi?
În mod sigur mă apuc de antrenorat. Acesta este visul meu. Îmi doresc însă ca această meserie să o încep de jos, poate chiar şi din Liga a III-a. Nu am de ce să mă grăbesc, vreau să parcurg toate treptele. În momentul în care voi primi o ofertă, o voi analiza serios, voi vedea dacă la formaţia respectivă există un plan solid pentru viitor şi mă voi apuca de treabă.

Să revenim puţin şi la CS Mioveni. Acolo nu ţi-a ieşit nimic din ce ţi-ai propus.
Mioveniul este una dintre marile supărări din cariera mea. A fost, probabil, echipa unde mi-am dorit enorm să reuşesc. Mă întorsesem acasă, eram cu familia, jucam alături de foarte mulţi foşti colegi de la FC Argeş…toate premisele erau excelente.

Dar a ieşit un dezastru…
Mă doare enorm, dar aşa a fost… Niciodată nu voi regreta că am semnat cu CS Mioveni, dar mereu voi suferi că nu ne-a ieşit ce ne-am propus. Sunt nopţi în care îmi aduc aminte de toată această perioadă şi îmi vine să mor de ciudă. Adică am realizat eu lucruri bune în alte părţi şi tocmai acasă a ieşit rău.

Dacă o să primeşti o ofertă de a antrena la Mioveni?
E greu de discutat despre aşa ceva, pentru că Mioveniul are un antrenor tânăr, dornic de performanţă, şi mă refer aici la Mihăiţă Ianovschi. Trebuie avută răbdare cu el, pentru că poate ajunge un antrenor foarte bun. Dar, dacă în viitor, Mioveniul se va gândi la mine, nu o să stau pe gânduri şi voi veni acolo să antrenez. Am de luat o revanşă faţă de fotbalul de la Mioveni. Repet, la CS Mioveni mă voi întoarce mereu, în primul rând pentru domnul primar şi în al doilea rând pentru spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.