Mai aproape de seniori: Grupul CEZ in Romania se alătură proiectului Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor

Începând cu luna mai, proiectul derulat de ONG-ul „Niciodată singur – Prietenii vârsnicilor” de această dată, cu sprijinul CEZ Romania, ajunge și in Pitești, la Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, sub umbrela platformei de responsabilitate socială Energie pentru Bine.

Initiativa de a alina singuratatea varstnicilor a prins radacini inca din 2006 ca program dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in beneficiul seniorilor afectati de izolare sociala si saracie, activitatea fiind preluata de Asociatia „Niciodata singur – Prietenii varstnicilor” asociația înființată de FPRM, asociația franceză les petits freres des Pauvres și de voluntarii programului.

“Dorinta noastra este de a aduce alinare, speranta, suport moral si practic cat mai multor varstnici singuri din Romania si de a oferi un model de colaborare si voluntariat in cat mai multe comunitati, iar parteneriatul cu CEZ Romania ne permite sa facem acest lucru si in Pitesti. Cu ajutorul si increderea companiei, alaturi de energia angajatilor CEZ implicati in activitatile de voluntariat corporativ, dorim sa aratam ca batranii pot, si trebuie, sa traiasca demn, sa se simta utili si valorosi si ca impreuna le putem oferi batraneti frumoase.”€–€Anca Iosub, director executiv al Asociatiei Niciodata Singur – Prietenii varstnicilor.

“Am pus umarul la implementarea acestei initiative cu toata deschiderea. Ne-am dorit sa oferim astfel persoanelor vârstnice un semn al aprecierii fata de experienta si întelepciunea pe care ne-o lasa mostenire. Ne bucura faptul ca am gasit în Asociatia Niciodata Singur –€Prietenii Vârstnicilor un partener de nadejde cu care împartasim aceleasi valori si ca echipa CEZ a raspuns deja prezent la primele activitati într-o formula numeroasa. Suntem alaturi de seniorii nostri si le oferim din energia noastra asa cum si ei ne-au oferit sprijin când aveam nevoie.” – Martin Zmelik, Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ România.

In cadrul proiectului, se vor desfasura activitati de voluntariat menite sa implice comunitatea in lupta impotriva sentimentelor de singuratate si inutilitate pe care varsnicii le resimt tot mai intens.

Grupul CEZ in Romania se implica in acest proiect, pe langa sprijinul comercial, cu voluntari din randul angajatilor. Acestia vor invata cum sa comunice cu persoanele varstnice, se vor familiariza cu activitatile lor de zi cu zi si vor face schimb de experienta cu alti voluntari care au luat deja contact cu lumea seniorilor.

Dupa introducerea in proiect, voluntarii nostri vor continua sa participe la activitati colective de socializare organizate pentru varstnicii aflati in grija Centrului de Ingrijire si Asistenta Pitesti din cartierul Gavana, municipiul Pitesti. Totodata, ii vor vizita cu ocazia sarbatorilor si ii vor insoti in plimbari in afara caminului.

Bunadispozitia varsnicilor va fi asigurata de participarea la atelierele florale, photo corner-e, plimbari si jocuri de bingo cu premii. Deasemenea, acestia vor fi sarbatoriti cu ocazia Zilei Varstnicilor.

Proiectul “Niciodata singur”€vine in continuarea proiectului dedicat “Florilor pentru Suflet”€care au fost daruite anul trecut, in zilele de 1 si 2 octombrie, tuturor varsnicilor care au ajuns in Centrele de Relatii cu Clientii CEZ din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Grupul CEZ in Romania sustine proiectele care aduc sprijin membrilor de orice varsta ai comunitatii in care activeaza si este onorat sa le fie un partener de nadejde.

Mai multe detalii despre activitatile de voluntariat, gasiti la www.niciodatasingur.ro.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here