Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în prezent, 16 cetăţeni români se află reţinuţi în Ungaria, iar pânăîn acest moment, niciunul dintre ei nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menţine legătura cu autorităţile ungare în vederea obţinerii unor elemente de noutate privind situaţia juridică a cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că patru cetăţeni români au fost reţinuţi acum două zile în Budapesta pentru trafic de persoane. Ei urmează să fie audiaţi.

Alţi 12 cetăţeni români suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi şi audiaţi ieri de autorităţile ungare, cu propunerea de arestare preventivă.

Cel puţin zece oameni au fost răniţi după ce o camionetă cu refugiaţi sirieni s-a răsturnat pe una din principalele autostrăzi din Ungaria – M5. Şoferul maşinii este român. El a fost arestat de autorităţile ungare sub suspiciunea de trafic de persoane, iar răniţii au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale.

Ambasada României la Budapesta a fost informată pe 28 august 2015, de către poliţia ungară, despre faptul că 4 cetăţeni români au fost reţinuţi la data de 26 august 2015 în Budapesta, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

“ Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliția ungară, că 4 cetățeni români au fost reținuți la data de 26 august 2015 în Budapesta, fiind cercetați pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliției ungare, cei 4 cetățeni români vor fi audiați în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015.

Reamintim căîn cursul zilei de ieri, 27 august 2015, alți 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă. Pânăîn acest moment, niciun cetăţean român nu a solicitat asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menţine legătura cu autorităţile ungare în vederea obţinerii unor elemente de noutate privind situaţia juridică a cetăţenilor români fiind pregătită să acorde asistenţă consularăîn limita competenţelor legale”, precizează MAE în comunicat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI