Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită, pe data de 5 iunie, de către Adunarea  Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1972, pentru a marca deschiderea Conferinţei de la Stochkolm cu privire la mediul înconjurător.

Anul acesta, manifestările de celebrare a celui mai important eveniment de mediu sunt dedicate luptei împotriva traficului ilegal de animale sălbatice, care diminuează preţioasa biodiversitate a planetei noastre şi ameninţă supravieţuirea speciilor periclitate şi se vor desfăşura sub deviza “Nebuni după natură!”・

Aceasta îşi propune să atragă atenţia asupra uciderii ilegale a animalelor sălbatice şi asupra daunelor pe care braconajul le provoacă. Totodată, încurajează diseminarea informațiilor referitoare la acestea, în scopul schimbării atitudinii, obiceiurilor şi comportamentului cât mai multor persoane, astfel încât cererea de animale sălbatice și produse din acestea să scadă.

Cu acest prilej, vineri, 03 iunie 2016, între orele 9:00 –・13:00, sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş va putea fi vizitat de toți cei interesați. De asemenea, în perioada 6 – 9 iunie a.c., vom desfăşura acţiuni educative în colaborare cu unităţile de învăţământ partenere. 

Compartimentul Relaţii Publice şi Tehnologia Informaţiei

Comments

comments