Lupta cu cancerul a interpretului Aurelian Preda

MIRACOL Cunoscutul şi îndrăgitul solist argeşean de muzică populară Aurelian Preda, diagnosticat cu cancer la începutul lui 2010, a dus, vreme de doi ani, o luptă teribilă cu această cumplită boală, perioadă în care se resemnase chiar şi cu ideea că va muri. După patru operaţii şi mai multe vizite la Mormântul Sfânt, interpretul este convins că a reuşit să învingă necruţătoarea maladie. Cancerul este considerat drept „boala secolului” sau „flagelul umanităţii”, iar în ultimii ani mai multe persoane publice au fost răpuse de cancer. Există, din fericire, şi persoane care au reuşit să învingă această maladie şi care, apoi, au avut curajul de a vorbi despre lupta pe care au dus-o pentru a ieşi învingători în faţa morţii. Jurnalistele Corina Drăgotescu, Dana Deac, Sanda Nicola sau renumita realizatoare a emisiunii „Tezaur folcloric” Marioara Murărescu sunt doar câteva dintre numele cunoscute care au reuşit în bătălia cu cancerul. Din păcate, printre cei afectaţi de cancer se află şi cunoscutul şi îndrăgitul solist argeşean de muzică populară Aurelian Preda, care, de aproape doi ani, se luptă cu această boală necruţătoare. După patru operaţii, medicii cred că şi argeşeanul nostru, Aurelian Preda, realizatorul emisiunii „Poveşti de viaţă” de la Etno TV, a învins această maladie.

La 12 ani, a rămas orfan de tată

Aurelian Preda s-a născut în urmă cu 41 de ani la Curtea de Argeş. A spus întotdeauna că s-a născut într-o familie modestă din punct de vedere financiar, dar iubitoare de folclor, iubitoare a cântecului popular şi a muzicii lăutăreşti. Aurelian a absolvit liceul „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş şi Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”. La vârsta de 14 ani, pentru că familia sa nu avea posibilităţi materiale, Aurelian a fost obligat să vândă la un aprozar ca să se întreţină în şcoală. În 1982, îşi pierde tatăl. Despre acest eveniment trist din viaţa sa, interpretul povesteşte: „Aveam doar 12 ani, când o boală necruţătoare şi fulgerătoare mi l-a luat pe tata de lângă mine. Era tânăr, avea 46 de ani. Datorită lui şi a mamei am crescut cu melodiile populare şi cele de petrecere. În rugăciunile mele îl includ şi pe el, ca Dumnezeu să-l poarte în pace şi lumină veşnică”.

S-a îndepărtat de familie ca să lupte cu boala

Aşa cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor celor care au luptat cu cancerul, şi Aurelian Preda a preferat ca, în perioada tratamentului, să stea departe de familie. „Deşi îi iubesc foarte mult şi simt că nu pot trăi fără ei, mi-am luat inima în dinţi şi, cu toată durerea pe care o purtam în suflet, am luat decizia ca familia să stea în Italia, iar eu, în România, pentru tratamentul bolii mele. Nu puteam să-i văd că suferă pentru mine. A fost mai bine aşa… Acum, mă simt mult mai bine. După cele patru operaţii pe care le-am suportat cu stoicism, medicii mi-au dat o şansă sigură de a trăi. Suferinţa am vrut să o port singur, din prea multă iubire pentru ei”, mărturiseşte îndrăgitul solist.

Merge des la Mormântul Sfânt

Lupta cu boala i-a întărit lui Aurelian Preda şi credinţa în Dumnezeu, chiar dacă, de mic copil, era credincios. Deseori merge la bisericile din Bucureşti: Sfântul Ciprian, Sfântul Anton, Domniţa Bălaşa sau la Mănăstirea din Curtea de Argeş şi se roagă. El spune că peste toate greutăţile vieţii a trecut cu multă rugăciune. De când a fost diagnosticat cu cancer însă, la începutul lui 2010, Aurelian Preda şi-a propus să ajungă la Mormântul Sfânt de câteva ori pe an. Solistul consideră că, „dacă ai mare credinţă, orice dezamăgire o poţi lua ca pe o parte bună. Orice încercare a vieţii este un pas înainte. Sunt pregătit în orice clipă să mor. Aş regreta, totuşi, să nu fiu bunic. Aş vrea să-mi strâng în braţe nepoţii”. Într-un vis, solistul spune că o voce divină i-a spus: „Ai să participi la multe înmormântări, ai să plângi după mulţi oameni dragi, iar după tine, mulţimea care nu va seca niciodată”.

Familia locuieşte în Italia

În ceea ce priveşte viaţa privată, Aurelian Preda este căsătorit cu o fostă colegă de liceu din Curtea de Argeş, cu care are trei copii: două fete şi un băiat. Deşi se cunoşteau încă din adolescenţă, o perioadă drumurile li s-au despărţit. S-au revăzut după mai mulţi ani şi s-au căsătorit. Soţia sa, Mariela, mai are o fiică  de 22 de ani, din prima căsătorie. „O iubesc mult şi o consider copilul meu. Niciodată nu am făcut diferenţă între copiii mei naturali şi fetiţa soţiei mele din prima căsătorie. Fiecare dintre noi i-am oferit căldura şi iubirea unei familii adevărate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.