Lucrarea de amenajare a râului Teleorman între localitațile Costești și Podul Broșteni aproape de finalizare

0
648

Fenomenele meteorologice periculoase produse în ultimii ani au afectat albia râului Teleorman în mai multe zone.

 

În zona localității Podul Broșteni, râul Teleorman prezintă o albie foarte sinuoasă, cu  numeroase eroziuni active ale  malurilor, înalte de patru până la șapte metri, care au pus în pericol  gospodării, locuințe, obiective sociale, căi de transport, linii electrice și terenuri agricole din intravilanele Costești și Podu  Broșteni.

Pentru a stopa aceste eroziuni Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a intervenit cu lucrări specifice de protecție. Lucrările efectuate în zona localității Podu Broșteni constau în apărări  de  maluri pe o lungime de 570 metri, din care 441 metri pe albia râului Teleorman și 129 metri pe pârâul Valea Copacilor, afluent de dreapta al Râului Teleorman. Apărările de mal sunt realizate din cutii de gabioane suprapuse, fundate pe saltea de gabioane iar în spatele apărării, pe toată înălțimea acesteia, a fost poziționat un geotextil filtrant. Pentru a fi menținut echilibrul existent în albia râului Teleorman,  pe tronsonul localității Podul Broșteni, în zona apărărilor de mal au fost efectuate excavații de reprofilare a albiei minore spre malul opus.

De asemenea decolmatarea albiei minore a fost efectuată și în zona podului de pe drumul național Pitești –Alexandria.

Lucrarea de amenajare a râului Teleorman între localitațile Costești și Podul Broșteni, face parte dintr-un obiectiv de investiții amplu, denumit „Amenajarea împotriva inundațiilor a râurilor Teleorman, Cotmeana, Vedea și Vedița în zona localităților afectate (Tătărăști, Trivale, Orbeasca, Țigănești, Colonești, Costești) – județele  Argeș, Olt, Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here