Liberalii nu renunţă la funcţia de prim-ministru

Liberalii nu renunţă la funcţia de prim-ministru. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, neagă informaţiile potrivit cărora liberalii au avut aseară o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta pe marginea negocierilor pe care PNL le poartă în aceste zile.

El a reafirmat că liberalii nu renunţă la funcţia de prim-ministru, precizând că prima opţiune pentru a crea o majoritate parlamentară este, în opinia sa, USR.

Rareş Bogdan: Astăzi vom sta de vorbă cu cei din PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunţe în vreun fel la poziţia de prim-ministru. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranţă, dacă ne păstrăm individualitatea şi dacă vom reuşi să venim cu un plan foarte clar de reformă pentru România, vom găsi cea mai bună soluţie. Din punctul meu de vedere prima opţiune rămâne indiscutabil USR, dar în cazul în care, aritmetic, nu putem constitui o majoritate atunci suntem nevoiţi să stăm de vorbă.

Liberalii se vor întâlni în această după-amiază pentru a discuta despre formarea unui guvern cu puteri depline şi cu o majoritate stabilă în parlament. Social-democraţii consideră că sunt îndreptăţiţi să vină cu o propunere de premier.

Mai mult, pun şi anumite condiţii legate de programul de guvernare ce ar trebui să conţină măsuri urgente pentru România în sănătate, energie, educaţie, pe partea de pensii şi alocaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.