Dramatic! O tânără bolnavă de Covid a murit în timp ce era la cumpărături

O femeie de 38 de ani, din Iaşi, care nu știa că este infectată cu Aars-Cov-2 a murit în timp ce se afla într-un magazin la cumpărături. Femeii i s-a făcut brusc rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Femeia era nevaccinată și nu știa că are Covid. Aceasta nu s-a testat, deși prezenta simptome specifice. Femeia s-a tratat acasă timp de zece zile, considerând că are gripă, potrivit realitatea.net

Medicii au declarat că nu prezenta alte comorbidităţi. Familia a apelat 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD, s-au deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău. Soţul acesteia a spus că de zece zile ea lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

„A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here