Liberalii argeșeni vor să circule cu nașu’ pe calea ferată…

Bariera din cartierul piteștean Prundu, de pe strada Lânăriei, a stârnit un adevărat război în mediul online. După aproape 33 ani de ani de la Revoluție, fără să mai punem în calcul anii de dinainte, adică de când a fost dată în funcțiune, prin anii 50, trecerea la nivel cu calea ferată a fost modernizată la standarde europene. Meritul pentru această investiție istorică, dacă ne raportăm la cele 7 decenii scurse, îi aparține în totalitate primarului Cristian Gentea, singurul edil din cei 73 ani care s-a implicat și a pus capăt unui calvar pentru șoferii care treceau prin zonă.

Cum în politică nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, liberalii argeșeni, în frunte cu nou numitul secretar de stat de la Transporturi, Iani Popa, au încercat să-și însușească investiția, deși primarul Piteștiului vorbește de la începutul mandatului despre acest proiect, ba, mai mult, făcând demersuri în acest sens încă de pe vremea când era consilier local.

Fără să-și asume alte merite, care nu îi aparțin, îi lansăm o provocare noului secretar de stat Iani Popa, dar și liberalilor argeșeni. Avem în Argeș un drum modernizat pe milioane de euro, DN 73 Pitești – Câmpulung, care în loc să fie traversat în cel mult o oră, din cauza celor trei bariere de trecere la nivel cu calea ferată, identice cu cea din strada Lânăriei, distanța e parcursă în peste două ore.

Deci, domnule Popa, aveți șansa istorică, fără să vă mai lăudați cu realizările altora, să faceți ce a făcut primarul Gentea în doar un an de mandat! Să modernizați cele trei treceri la nivel cu calea ferată de pe DN 73 Pitești – Câmpulung. Vă ajutăm noi cu datele exacte: bariera mecanică situată la km. 127 Stâlpeni; bariera de la km. 138 Mihăești și bariera de la km. 152 Câmpulung. Timpii de mers între aceste bariere, adică timpii de așteptare pentru șoferi, sunt următorii: între 30 – 40 minute pentru trenurile de călători și 50-55 minute pentru trenurile de marfă.

Așteptăm cu interes implicarea domnului Popa și a colegilor săi liberali în modernizarea celor trei bariere. Deci, poftiți în vagoane băieți că alegerile bat la ușă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.