Poliţiştii din Argeş au instituit sechestru asigurator pe 208 m.c. de cherestea, 2.133 m.c. de lemn rotund şi 4 autovehicule, în valoare de aproape 1.200.000 de lei, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals.

La data de 15 decembrie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, cu sprijinul inspectorilor silvici, au instituit sechestru asigurator, în vederea confiscării speciale a 208 metri cubi de cherestea, 2.133 de metri cubi de lemn rotund şi 4 autovehicule, în valoare totală de 1.137.950 de lei.

Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, tăiere ilegală de arbori, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

În aceeaşi cauză, la data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş au efectuat 6 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice din judeţul Argeş.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 2008 – 2012, ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material lemnos, beneficiind de sprijinul mai multor angajaţi din cadrul unor instituţii, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat importante cantităţi de material lemnos, fără a înregistra în contabilitate toate aceste operaţiuni.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Comments

comments