Legea privind consumatorii vulnerabili ar putea intra în vigoare mai devreme

Legea privind consumatorii vulnerabili ar putea intra în vigoare mai devreme. Autoritățile intenționează să accelereze aprobarea legii privind consumatorul vulnerabil, astfel încât prevederile ei să intre în vigoare mai devreme decât se prognozase. Este posibil ca legea să devină operațională încă din această iarnă, a declarat astăzi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Actul normativ prevede acordarea unui ajutor financiar la încălzire persoanelor vulnerabile.

Acest subiect a fost discutat azi la o întâlnire la care au participat prim-ministrul, ministrul Energiei, dar și reprezentanți ai ANRE și ai Consiliului Concurenţei.

Discuţiile au avut loc în contextul scumpirilor din ultima vreme la energia electrică și la gaze. Ministrul Virgil Popescu avut o serie de recomandări pentru consumatori: „Mergeţi spre piața concurențială, liberă, alegeți cea mai bună ofertă. Nu stați în piața serviciului universal care dvs acolo vedeţi care e scumpă. Mergeţi şi optaţi, primul care este pe listă, mai sunt încă doi, trei la acelaşi nivel de preţ, este compania noastră, Hidroelectrica, oferă acelaşi preţ, 0,0255 lei/kw. Faceţi contracte!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here