Legea medicului va fi gata până la sfârşitul anului. Guvernul va propune un întreg pachet de legi ale sănătăţii

991 views

“€În programul de guvernare am promis că, până la sfârşitul anului, vom avea o nouă lege a sănătăţii. Eu spun că vom avea un nou pachet de legi pe sănătate şi una dintre componentele acestui pachet va fi legea medicului. Tot în programul de guvernare scrie că nu vor mai fi norme de aplicare la legi. Aşa cum ştim, de-a lungul timpului aceste norme de aplicare au schimbat esenţa legii, au schimbat sensul, au schimbat modul de aplicare şi atunci vom avea bucăţi mici de lege a sănătăţii: legea medicului, legea spitalului, legea asistentului medical”, a spus ministrul Florian Bodog, la Consiliul naţional al Colegiului Medicilor din România.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că îşi doreşte să lucreze cu medicii la elaborarea legii medicului.

“Este important pentru cineva care este în poziţia de ministru al Sănătăţii să apere profesia medicală şi să îşi respecte colegii. Vă asigur cã voi fi un partener al medicilor, şi nu un duşman. Doresc să lucrez cu medicii pentru a elabora legea medicului”, a precizat Florian Bodog.

Potrivit declaraţiilor acestuia, ministerul doar va amenda legea propusă de Colegiul Medicilor, responsabilitatea scrierii acesteia revenind celor ce lucrează efectiv în medicină.

“Eu cred că dumnevoastră, în calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din România, sunteti cei care trebuie să lucreze la lege. Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia în ceea ce priveşte prevederile pe care le veţi propune dumnevoastră, însă, în esenţă, legea medicului va fi făcută de medici şi eu cred că asta este datoria nostră în acelaşi timp şi cred că doar aşa putem să ne protejăm dacă avem o lege clară, o lege făcută de noi, cei care înţelegem sistemul şi contez pe dumnevoastră ca parteneri şi vă rog să contaţi şi dumnevoastră pe mine ca doctor şi pe mine ca ministru” a adăugat Florian Bodog.

Comments

comments