După ce micii întreprinzători s-au revoltat pentru faptul că Direcţia Antifraudă le-a închis afacerile pentru sume infime, de ordinul a câţiva lei în plus sau în minus în casele de marcat, iar presa a vehement acest mod de a gândi lupta împotriva evaziunii fiscale, Guvernul a decis să introducă anumite modificări în lege.

„€Nu vreau să cădem în extrema cealaltă, a unor abuzuri şi lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis să facem nişte reglaje. Măsura suspendării activităţii unei companii să poată fi luată doar dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plăteşte doar amendă. Atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dacă se plăteşte o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 lei în plus în casă ? Plăteşti 4.000 lei şi prima dată te iert. A doua oară – asta rămâne să discutăm – putem să punem de 20 ori suma respectivă şi a treia oară să nu mai existe nicio amendă şi să se suspende activitatea”, a spus premierul Victor Ponta.

Cuantumul exact al sumei luată în calcul, 300 lei sau de 500 lei, urmează să fie discutat. Modificările vor fi operate de Guvern în această săptămână sau cel mai târziu săptămâna viitoare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI