Legea a fost promulgată! Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

Legea a fost promulgată! Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă. Polițiștii și militarii care beneficiază de compensația lunară pentru chirie o pot folosi pentru plata ratei locuinței achiziționate, conform noii legi privind statutul Polițistului, respectiv Statutului cadrelor militare.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) transmite că, în Monitorul Oficial, a fost publicat, joi, 6 decembrie 2018, actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul polițistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. „Politistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar”, sunt modificările aduse articolului 31, din legea 360/2002.

Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here