Generalul argeșean Nicuț, cumnatul lui Gabriel Oprea, a murit

1,092 views

Generalul argeșean Nicuț, cumnatul lui Gabriel Oprea, a murit. Fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, anunță că a încetat din viață generalul argeșean Valeriu Nicuț, cumnatul său. Generalul din Domnești s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani.

”Generalul Valeriu Nicuț a trecut în veșnicie
Se spune că oamenii plăcuți lui Dumnezeu pleacă mult prea devreme la El. Un astfel de om a plecat la ceruri în această noapte, lăsând în urmă multă durere și suferință. Valeriu Nicuț, cumnatul și bunul meu prieten, a părăsit această lume, pe care a iubit-o atât de mult.

Valeriu Nicuț a fost general al Armatei României, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, locţiitor al şefului Statului Major General, reprezentant militar al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Mons, Belgia, şeful Secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General al NATO, Bruxelles, Belgia.

Profesionalismul, expertiza și prestigiul său militar mi-au fost sprijin real în activitatea de ministru al apărării naționale și apoi de vicepremier pentru securitate națională. Un exemplu de patriotism, un profesionist excepțional, un brav militar, Valeriu Nicuț și-a dedicat întrega viață Armatei și Țării. Cei care au avut bucuria să-l cunoască, l-au apreciat, l-au respectat și l-au iubit.

Este o mare pierdere pentru Armata Română, pentru sistemul de securitate și pentru România. Este o mare pierdere pentru UNPR. Durerea provocată familiei de moartea sa este nemărginită. Eu am pierdut un prieten de o viață.

Vali a fost un optimist incurabil, un suflet cald, un om luminos și bun, care a iubit viața, a iubit oamenii. A trăit demn și demn a plecat dintre noi. Și-a dorit să fie în viață în ziua în care România a sărbătorit Centenarul Marii Uniri și Dumnezeu i-a îngăduit să fie. S-a stins noaptea trecută, împăcat.

Nu-l vom uita niciodată! Mereu va fi în inimile și în rugăciunile noastre! Drum lin spre lumina, bunul meu prieten!”, este mesajul fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

Comments

comments