Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au fost, sâmbătă, la Pitești, pentru a susține candidații ALDE care intră în cursa electorală din 5 iunie, pentru primăriile din județul Argeș.

Alături de cei doi lideri s-au aflat și copreședinții ALDE Argeș, Simona Brătulescu și Aurel Iacșa, dar și candidatul ALDE la Primăria Municpiului Pitești, deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte la nivel național. 
După lansarea tuturor candidaților, la Câmpulung a fost marcată o lansare aparte, doar pentru candidații din zona de nord, în frunte cu Sergiu Cicu, cel care vizează Primăria municipiului. Momentul a fost marcat de un concert deosebit susținut de PACT by Leo Iorga & Adi Ordean.

În sala plină de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, alături de candidații la toate cele 102 de localități, membrii de partid, invitați din București și din țară, s-au aflat și foști colegi pe care Andrei Gerea i-a avut la ministerul Energiei. Deși nu sunt membri de partid, au venit pentru a-l susține pe fostul ministru. De asemenea, în sală au fost prezenți și o parte dintre tinerii care cu care Andrei Gerea colaborează pentru proiectele de anvergură pe care le va prezenta în timpul campaniei electorale. Un exemplu este cel al construirii singurului centru IT din sudul țării la Pitești, proiect în care este angrenat un tânăr din argeșean, cercetător la o companie românească, una dintre cele mai importante din lume în domeniul securității cibernetice.

“Vreau să fiu primarul tuturor piteștenilor. Vreau să fiu un primar modern, care să rezolve problemele de gospodărire comunală, dar care să pună accent pe proiectele de dezvoltare economică. Vreau ca împreună să redăm forța orașului nostru! Programul meu pentru Piteşti cuprinde trei piloni: crearea de locuri de muncă, învăţământ şi cercetare şi petrecerea timpului liber şi sport. Cetăţenii trebuie să privească în activitatea mea şi să vadă că nu am dezamăgit pe cei care au crezut în mine şi să se uite la proiectele noastre şi la echipa noastră, care sunt altceva. Au un alt element, au o altă bază, o altă abordare şi o altă mentalitate”, a declarat Andrei Gerea.

Copreședinte ALDE, piteșteanul Daniel Constantin, a precizat că experiența și abilitățile pe care le are îl fac pe Andrei Gerea cel mai potrivit om pentru a conduce Primăria Pitești: „Pentru că țin foarte mult la Pitești, sunt mai mult decât bucuros pentru că cel care candidează este Andrei Gerea. Un coleg de-al nostru, care a dovedit că anumite proiecte poate să le implementeze. A avut o activitate foarte bună la nivelul Guvernului, mă bucur că este unul dintre oamenii pe care piteștenii l-au ales de trei ori să fie reprezentantul lor la nivelul Parlamentului. Cred că și-a făcut datoria cu onoare și are experiență în administrația publică locală, extrem de importantă. Sunt convins că toate aceste cunoștințe, toate aceste experiențe acumulate în această perioadă, le va duce la duce la excelență în funcția de primar al municipiului Pitești Vreau să le mulțumesc celor doi copreședinți, domnului Iacșa și Simonei Brătulescu pentru că ne-au prezentat astăzi o echipă calitativă, deosebită, pentru primăriile de la nivelul județului. Sunt convins că ALDE se bate chiar la locul întâi. (…) Piteștiul merită mult mai mult! Succes Andrei!”.

Copreședinte ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a felicitat organizațiile ALDE Argeș și Pitești pentru seriozitatea demonstrată în alegerea candidatului pentru Primăria Pitești.

„Propunerea din partea organizației l-a vizat pe cel mai marcat membru – Andrei Gerea – care ocupă o poziție deosebită și în conducerea centrală, are o lungă experiență parlamentară, dincolo de experiența din activitatea politică, unde avem împreună peste 26 de ani de activitate în mișcarea liberală din România și, mai recent, are două mandate de ministru, al doilea mandat în calitate de ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri. Cred că în acest moment, Andrei Gerea este nu numai cel mai greu candidat pe zona de centru-dreapta, ci este cel mai greu candidat la Primăria Piteștiului. Cu cartea de vizită cea mai solidă, cu experiența cea mai largă și aș spune la un nivel la care alții nici nu visează. Ce legătură are însă acest lucru cu Piteștiul și cu candidatura? Ceea ce a spus și Andrei Gerea în cuvântarea lui, ceea ce am spus și eu, Argeșul și Piteștiul gravitează în principal din punct de vedere economic în jurul întreprinderii de autoturisme de la Mioveni. E foarte bine că acestă întreprindere are o pondere extraordinară nu numai în economia județului, ci și în economia României. În momentul de față, sectorul industrial de construcții de automobile, plus piese și componente, reprezintă principala ramură economică a României: cea mai mare pondere în realizarea PIB-ului, cea mai mare pondere în realizarea exporturilor. Dar, întotdeauna există un pericol când se practică o activitate monoindustrială. Cred că Piteștiul are un potențial foarte mare și din discuțiile pe care le-am avut în repetate rânduri cu Andrei, m-aș referi la două elemente-cheie.

Toate țările din Europa și din lume care au reușit o dezvoltare economică de lungă durată, s-au bazat pe activitățile de învățământ și cercetare-dezvoltare tehnologică. Aveți la Pitești un atu important. Este universitatea de aici, care și-a ridicat în mod remarcabil nivelul și care este un furnizor de forță de muncă calificată, pentru activitățile din zona economică industrială și comercială, din zona Piteștiului. Dar eu cred că trebuie făcut încă un pas, un pas mai curajos care să permită dezvoltarea unor clustere de dezvoltare tehologică, eu le-aș numi chiar start-up-uri. Aceste lucruri depind de mediul de afaceri local și de administrația locală, dacă știe să creeze condițiile și să pună la dispoziție pentru aceste activități o serie de facilități. Dacă administrația publică locală înțelege să vină cu această mână întinsă, vă asigur că facilitățile pe care le poate pune la dispoziție se vor întoarce înzecit. Și trebuie dezvoltată o astfel de activitate în așa fel încât în zona Piteștiului din ce în ce mai multe societăți să-și dezvolte această parte de cercetare și dezvoltare tehnologică și exemplul că acest lucru se poate face cu inteligență și cu oameni cu calificare din România, reprezintă Centrul de dezvoltare de la Titu, făcut tot de Dacia, unde lucrează 2.200 de ingineri și tehnicieni”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a mai spus că al doilea lucru asupra căruia ar trebui să se concentreze viitorul primar ar fi creerea rețelei de infrastructură rutieră, care să asigure fluxurile economice și comerciale est-vest.
„ Pe mine mă bucură că Andrei are această viziune, îndreptată către chestiunile economice, vă explic și de ce. Pentru că la noi s-a împământenit ideea că primarul trebuie să se ocupe de flori, spații verzi, curățenie… O să ziceți: Și nu trebuie să se ocupe? Ba da! Da asta e fișa postului, eu vreau să văd ce face peste, că asta știe să-mi spună oricare primar și dintr-o comună oricât de mică. Deci, primarii moderni asta fac. Dau o dimensiune economică, de dezvoltare, care poate să reverbereze în celelalte planuri: social, cultural, sportiv în așa fel încât orașul să înflorească și să nu rămână dependent și cu sabia deasupra capului, de o singură activitate industrială care astăzi merge foarte bine. Dar, după cum vedeți, economia este ciclică și industriile sunt ciclice și constructorii la un moment dat performează, apoi au dificultăți. Atunci eu cred că trebuie gândit în perspectivă: Ce face Piteștiul? (…) Și atunci, eu cred că Andrei, care se distinge cu un nivel mult peste ceilalți competitori, este un candidat cu o carte de vizită și cu o greutate care ar merita să obțină votul cetățenilor pentru conducerea destinelor Piteștiului, din următoarea perioadă. Așadar, Andrei, succes!”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Comments

comments