La Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc din Topoloveni, în data de 19.11.2014 a fost realizată activitatea cu tema “Drepturile copilului”, pentru a marca Ziua Internațională pentru promovarea drepturilor copilului. „Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.” (John W. Whitehead)

Prin sintagma “drepturile omului”, de la care derivă și “drepturile copilului”, se înțelege, în general, raportarea la drepturile legate de natura noastră, fără de care nu am ști să trăim ca ființe umane. Drepturile omului ne permit să dezvoltăm și să folosim din plin calitațile noastre umane, inteligența, talentele, conștiința noastră și să răspundem nevoilor noastre spirituale și de altă natură.

La întâlnire au fost invitate:
Liceul Tehnologic Topoloveni;
Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni
G. P. N. “Lumea copiilor” Topoloveni;
Poliția Orașului Topoloveni;
Asociația “Sf. Dumitru” Topoloveni;
SPAS Topoloveni;
CMI Dr. Rapeanu Elena
Părinți ai beneficiarilor.

S-a subliniat ideea că discriminarea copiilor îmbracă diferite forme, cei care discrimineză fiind atât adulții cât și copiii, fiind necesară schimbarea atitudinii față de copil.
La finalul întâlnirii s-a aplicat un chestionar cu următoarele teme: situații negative în dezvoltarea unui copil; situații problemă în familii; situații problemă în grupul apropiat (prieteni,etc.)

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI