Argeşul a ajuns un judeţ de nebuni! Sau cel puţin aşa pare, dacă te uiţi la activităţile Ambulanţei Argeş.

Potrivit unei surse din interior, maşinile de salvare sunt solicitate zilnic de cel puţin 7-8 ori, minim 4 drumuri pe zi, altele 3 noaptea, pentru a duce la spitalul de Psihiatrie de la Vedea diverse cazuri. Mai nou, „regula” este că toţi cei băuţi – fie că sunt alcoolici sau au ajuns accidental într-o astfel de stare – sfârşesc la Vedea.  Chiar şi un comportament uşor deviant, fie că respectivul s-a certat cu cineva, fie că a avut un conflict domestic cu jumătatea, e motiv pentru a ateriza la spitalul de „glumeţi” de la Vedea.

Totuşi, aceleaşi surse ne-au confirmat că protocolul spune că astfel de cazuri trebuie tratate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde ar trebui treziţi şi îngrijiţi pentru starea de moment. Acum însă pacienţii de genul acesta ajung la Spitalul de Psihiatrie Piteşti de unde, pe motiv de „lipsă paturi”, sunt redirecţionaţi la Vedea. „De multe ori, când ducem astfel de pacienţi, medicii nici nu vin să îi vadă! Ne bagă placa cu lipsa locurilor şi trimit actele la maşină, să plecăm direct. Uneori ambulanţierii sunt obligaţi să ia şi câte doi pacienţi odată, ceea ce e extrem de periculos. Unii sunt recalcitranţi, se iau la bătaie… Nici nu e legal aşa ceva! Iar respectivi sunt internaţi chiar şi fără consimţământul lor, chestie iar ilegală. În lipsa aparţinătorilor, de multe ori semnează tot ambulanţierii. Unii însă refuză: de ce să îşi asume ei astfel de obligaţii? Mai nou, sunt duşi la Vedea şi cei doar uşor recalcitranţi. Evident, că a doua zi se trezesc sau se calmează şi li se dă drumul acasă. În ritmul ăsta, o să ajungem un judeţ de nebuni. Pentru că odată ajuns acolo, ai dosar medical de Psihiatrie!”, spune o sursă din interiorul sistemului.

La Vedea, pacienţii stau şi câte doi în pat

Aşa se face că Spitalul din Vedea e supraaglomerat, iar pacienţii stau şi câte doi sau chiar trei în pat! Sedaţi fiind, şi fără spaţiu pentru a sta cum trebuie, accidentele rezultate prin căderea lor din pat sunt la ordinea zilei. De unde şi numărul mare de solicitări pentru a fi aduşi la Spitalul Judeţean, unde sunt trataţi – şi chiar operaţi – ca urmare a traumatismelor produse. „Toţi cei ajunşi acolo sunt trecuţi pe sedative. Când dau să se întoarcă şi ei, ca oamenii, aterizează pe lângă pat şi se lovesc la cap sau la faţă! Apoi se cere iar ambulanţă ca să fie aduşi la Chirurgie, să îi coasă!”, ne-a mai povestit sursa medicală.

 

Comments

comments