Sâmbătă, la Mioveni,  a fost dublă sărbătoare. De 1 iunie, Ziua Copilului, oraşul a avut onoarea de a primi din partea Comisiei Europene, reprezentate de dl. Victor Ruffy, „Steagul de Onoare”.

Decizia a fost luată la Strasbourg pe 23 aprilie 2013, distincţia fiind obţinută în cadrul aplicaţiei „Premiul Europei”. „Steagul de Onoare” este o distincţie europeană pe care Mioveniul o câştigă la numai un an distanţă după „Diploma de Onoare”, un alt premiu dintr-o serie de patru, cu care forul european recompensează oraşe de pe tot continentul.

Acestea vin ca o recunoaştere a meritelor în propagarea ideilor europene prin activităţile cultural-artistice organizate, înfrăţiri cu oraşe din Europa (Franţa, Portugalia, Bulgaria, Elveţia), schimburi culturale, parteneriate cu alte ţări şi schimburi de experienţă.
„Steagul de Onoare” a fost ridicat, cu mult fast, pe catargul din faţa Primăriei Oraşului Mioveni în prezenţa a numeroşi oaspeţi: prefectul de Argeş – Cristian Soare, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş – Constantin Nicolescu, خPS Calinic – Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Simona Bucura – Oprescu – deputat de Mioveni şi Serban Valeca – senator, precum şi mulţi alţi invitaţi. Alături de oficialităţi, martori la emoţionanta ceremonie au fost şi peste 1.000 de copii şi adulţi, cetăţeni ai Mioveniului, cărora li se datorează, în parte, meritul pentru obţinerea acestei distincţii, pentru implicarea  de care au dat dovadă, alături de conducerea oraşului, în acţiunile pentru care Mioveniul a fost răsplătit.
„Pentru mine este o plăcere şi, în acelaşi timp, o mare onoare de a fi prezent la Mioveni pentru a vă înmâna „Steagul de Onoare”. Această distincţie de rang superior vine pentru a  recompensa eforturile depuse aici. Ritmul impresionant al activităţilor  voastre precum şi programul manifestărilor demonstrează aspiraţia profundă de a vă implementa identitatea europeană”, a declarat Victor Ruffy, trimisul Comisiei Europene.

Urmează „Sigla de Onoare”

Mioveniul este singurul oraş din România care reuşeşte să câştige, în acest an, „Steagul de Onoare”, anul trecut, oraşul constructorilor de maşini fiind premiat cu „Diploma de Onoare”, alături de alte două oraşe româneşti, ce nu au reuşit însă că continue parcursul. „Mioveniul a convins, din nou, că este profund un oraş european! Mă bucur că am reuşit să luăm şi Steagul şi, mai ales, că am reuşit să îl primim atât de repede. خn această competiţie europeană, în care sunt înscrise oraşe din multe alte ţări, unele au reuşit să ia Steagul la mulţi ani după Diplomă sau nu l-au mai luat deloc! Există patru niveluri în acest proiect. Mai urmează Sigla de Onoare, care, odată câştigată, ne va da dreptul să punem pe toate actele oficiale emise de autoritatea locală şi acest însemn european, şi apoi, cel mai înalt nivel, Cupa! Aceasta vine însoţită şi de un bonus financiar, oferit de Consiliul Europei, bani care trebuie folosiţi pentru programe de tineret, prin care aceştia să aprofundeze relaţiile de colaborare cu tineri din alte oraşe europene. Până în prezent, doar trei oraşe din Europa au reuşit să parcurgă tot drumul şi să obţină Cupa! Sperăm să fim şi noi unul dintre ele, cât mai curând!”, a declarat Ion Georgescu, primarul oraşului.  „Ţin să le mulţumesc tuturor celor ce au contribuit la aceste acţiuni, din mediul public sau privat,  direct sau indirect, într-o măsură mai mare sau mai mică! Totul a contat pentru această reuşită!”, a mai declarat edilul Mioveniului.  „Steagul de onoare” al Consiliului Europei a mai fost câştigat anul acesta de 18 localităţi din ţări precum Franţa, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Rusia şi Turcia.  Manifestările de sâmbătă au continuat la Mioveni cu multe alte acţiuni dedicate zilei de 1 Iunie: parada costumelor, festivalul cântecului, poeziei şi teatrului francez, concurs internaţional de muzică pentru copii, concursuri sportive, de karting, judo, darts, tenis de masă, fotbal, vernisarea expoziţiei foto „Călător prin Europa”, atelierul de creaţie în aer liber unde se sculptează cea mai mare lingură de lemn din lume şi un spectacol muzical – artistic încheiat cu un minunat concert Delia Matache.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI