Deoarece câinii sunt prietenii noştri care ne fac viaţa mai frumoasă, foarte mulţi proprietari îi tratează ca pe un adevărat membru al familiei. Şi nu doar de hrană are nevoie „cel mai bun prieten al omului”, ci şi de haine, mai ales în sezonul rece, când temperaturile scăzute pot face din plimbarea zilnică a căţeilor un chin. O doamnă din comuna Lereşti, Mariana Tiuş, nu a mai stat pe gânduri şi, în urmă cu trei ani, a deschis în localitatea sa un mic atelier, unde croşetează articole vestimentare personalizate pentru patrupezi.
„În familia mea există o tradiţie legată de tricotat. Pot spune că am moştenit-o pe mama mea, care tricota de când era copil. Însă nu îmi trecuse prin cap că o să fac hăinuţe tricotate pentru patrupezi. Ideea mi-a dat-o un medic din Bucureşti, acum trei ani de zile, care avea un câine şi m-a rugat să îi fac o hăinuţă pentru patrupedul său. Şi, cum articolul vestimentar a fost unul reuşit, am zis să transform această pasiune şi în ceva productiv, mai ales că aveam de la părinţi şi două maşini de tricotat. Aşa că am început să fac o mulţime de lucruşoare croşetate, pe care le vând unui pet-shop din Bucureşti, dar şi particular, la comanda clienţilor din Argeş”, ne-a povestit doamna Mariana.

O hăinuţă tricotată pentru câine costă între 30 şi 60 de lei

Garderoba canină a început să devină o preocupare şi pentru proprietarii animalelor de companie din judeţul nostru, mai ales în lunile cele mai friguroase, precum decembrie şi ianuarie. Pentru că în perioada rece hainele pentru patrupezi nu sunt o fală, ci o necesitate. Câinii de talie mică sunt de obicei mai sensibili la frig decât cei mari, căţeii cu blană scurtă sunt evident mai sensibili la frig decât cei cu blană lungă, iar câinii de apartament sunt mai puţin adaptaţi frigului decât cei crescuţi în curte. Şi de la achiziţionarea unei hăinuţe creşte garderoba, că doar nu o să îmbrăcăm câinele în fiecare zi cu acelaşi lucru. Pentru prietenii noştri necuvântători, la atelierul din Lereşti putem găsi o mulţime de lucruşoare tricotate, pentru toate rasele, la preţuri pentru toate buzunarele. „Nu putem spune că este o mare afacere, având în vedere că vânzări mai consistente înregistrăm doar în lunile de iarnă, în special în decembrie şi ianuarie, deoarece hăinuţele confecţionate de noi sunt dintr-un material mai gros, un fel de lână. Pe lângă căţei, în ultimul timp am avut câteva cereri şi pentru pisicuţe. Preţurile noastre sunt destul de accesibile, pentru toate buzunarele, cred eu, mult mai mici faţă de cele din magazinele pet-shop şi sunt în funcţie de modelul hăinuţei, simplu, colorat, în dungi, dar şi în funcţie de mărimea animalului de companie, pornesc de la 30 de lei şi ajung undeva la 60 de lei”, ne-a mai precizat creatoarea de haine pentru căţei din Argeş.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI