Ştiaţi că…?
La ADIENT Piteşti, 70 de oameni asigură bunul mers al lucrurilor, în cea mai mare fabrică TRIM din Europa

Ştim despre ADIENT că este un nume important la nivel local şi un lider în domeniul tapiţeriilor auto. O echipă mare, de oameni harnici, care fac lucrurile să se întâmple şi nu oricum, ci la cele mai înalte standarde. Astăzi este momentul să vorbim despre cei 70 care fac posibil pe deplin succesul ADIENT în Piteşti. Împărţiţi pe departamente, cu sarcini bine trasate, toţi sunt uniţi de un obiectiv comun: performanţa. Deviza lor? Unul fără altul nu se poate!

“Împreună, ca echipă, trebuie să facem lucrurile să funcţioneze, chiar dacă uneori asta înseamnă să facem imposibilul” ne spune doamna Livia, Inginer de Produs. Nu e întotdeauna uşor, iar schimbările care apar, de multe ori pe neaşteptate, pun la încercare talentul şi cunoştinţele fiecăruia dintre membrii echipei. Volumul mare de muncă şi presiunea timpului îşi spun şi ele cuvântul, însă nu regretă nicio clipă că este parte din ADIENT, pentru că… aşa a fost să fie. «În timpul facultăţii, eram în practică la un atelier din zonă. Trecând prin faţa fabricii, pe atunci Johnson Controls, le-am spus colegilor mei: eu aici o să vin să lucrez! În 2010 am depus CV-ul şi m-am angajat ca Inginer. Ştiţi cum se spune: ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să ţi se întâmple!»

De ce au ales ADIENT? În primul rând, pentru stabilitate. «Acum 6 ani aveam nevoie de un loc de muncă sigur, într-o companie cu mulţi angajaţi. Am depus CV-ul la ADIENT şi am început la maşina de cusut. Mi-a plăcut ceea ce făceam, aşa că am rămas şi am continuat să avansez şi mă mândresc să spun că am o mulţime de colegi cu un parcurs similar», povesteşte şi doamna Veronica, Inginer de Calitate. A reuşit pentru că aici, la ADIENT, compania încurajează fiecare angajat în parte să îşi depăşească limitele şi să ajungă acolo unde îşi doreşte. «Nu simţi că există o diferenţă între cei de la calculatoare şi cei din secţie. “Ei” sunt aproape de “ei”, nu există un zid care să ne despartă», continuă ea.

«Aici nu există “nu se poate” şi spunem deseori că suntem 2.000 de oameni cu 2.000 de soluţii. Ne dorim aceleaşi lucruri şi lucrăm împreună pentru a le obţine. Învăţăm unii de la ceilalţi în permanenţă şi avem convingerea că promovarea talentelor din interior este cea care aduce plus-valoare» adaugă doamna Mihaela, Specialist Resurse Umane.

Amestec de disciplină şi creativitate, fabrica ADIENT TRIM Piteşti a avut mereu porţile deschise pentru cei care şi-au dorit să îşi construiască o carieră pe termen lung. Pun mână de la mână, indiferent de ce au făcut până atunci sau cărei generaţii îi aparţin. «Deşi avem foarte mare nevoie de forţă de muncă, nu putem face rabat de la disciplină. Aici totul este extrem de bine pus la punct, de la program şi până la responsabilităţile fiecăruia dintre noi. Am investit foarte mult în pregătirea oamenilor şi cred că asta se vede. Am avut colegi care au plecat din fabrică şi când s-au întors să lucreze la noi mi-au spus: “Doamna Cristiana, era un haos şi o dezordine acolo, că nu ştiai de ce să te apuci mai întâi…”» Doamna Cristiana este de 11 ani în echipa ADIENT şi unul dintre cei 3 Coordonatori de Coasere din fabrică. Asta înseamnă că, zi de zi, alături de 600 de oameni, face totul pentru a întruni exigenţele clienţilor.

Tot dorinţa de a face parte dintr-un mediu de lucru bine organizat, cu perspective pe termen lung, l-a determinat şi pe Bogdan să vină în Departamentul Financiar. «Ideea este să evoluezi. Pot spune că lucram şi înainte la un nivel înalt, însă mi-am dorit să merg şi mai departe din punct de vedere profesional, către o companie multinaţională. Este solicitant, însă reglementarea activităţii înseamnă o marjă de eroare mai mică. Totul merge bine când fiecare ştie ce are de făcut.»

Florin este un model de succes din rândul tinerei generaţii. A venit la ADIENT prin programul de internship Start Your Career în 2013, iar din ianuarie 2014 face parte din Departamentul de Logistică. «Nu e uşor să lucrezi aici, unele perioade sunt extrem de aglomerate, dar chiar şi atunci vin în fiecare zi cu zâmbetul pe buze. E mai uşor atunci când simţi că faci parte dintr-o echipă care este condusă de un lider în adevăratul sens al cuvântului. Pentru noi, cea mai puternică motivaţie este echipa de management – ei ştiu întotdeauna să ne încurajeze şi să ne îndrume. Sunt aici oricând avem nevoie şi îi considerăm cu toţii un exemplu de transparenţă şi încredere».

Dacă ar fi să descriem într-un singur cuvânt ce înseamnă să lucrezi la ADIENT TRIM Piteşti, acela ar fi PALPITANT. Par puţini în raport cu numărul total de angajaţi ai fabricii, însă realizează zi de zi lucruri mari, iar energia şi entuziasmul li se citeşte în priviri. Pentru că «atunci când înveţi, când descoperi lucruri, îţi este drag să le povesteşti prietenilor tăi ce ai făcut azi la job».
Va urma!

Comments

comments