Ziua Porţilor Deschise la fabrica de magiun din Topoloveni din acest an a marcat o sută de ani de la momentul începerii fabricării magiunului de prune din zona noastră, în cantităţi industriale.

Promotorul afacerii, Bibiana Stanciulov, a ţinut ca această zi să rămână în memoria celor prezenţi nu numai prin semnificaţia pe care a dat-o împlinirea unui secol de existenţă a magiunului de Topoloveni, ci şi prin anunţul făcut cu privire la faptul că fabrica a intrat în era BIO prin lansarea primei şarje de magiun certificat în acest sens, dar şi a faptului că, începând cu anul 2015, fabrica va produce magiun din livezile proprii de pruni pe care societatea producătoare le-a achiziţionat.

Ediţia din acest an a Porţilor Deschise la Fabrica de Magiun din Topoloveni s-a diferenţiat prin multe elemente de ediţiile anterioare. Pe lângă prezenţa unor personalităţi de talia campioanei la atletism Monica Iagăr, a sopranei Felicia Filip, a reprezentanţilor Casei Regale, a preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu şi ministrului Mariana Câmpeanu, această ediţie, ce a avut loc în data de 12 septembrie, a surprins prin mai multe acte de caritate derulate în vederea sprijinirii copiilor instituţionalizaţi. Astfel, până la momentul primirii oficialităţilor judeţene, precum şi a celorlalţi invitaţi de seamă, în curtea fabricii s-au desfăşurat, concomitent, atât disputarea unor partide de şah între elevi campioni naţionali din Bucureşti şi Topoloveni, cât şi o licitaţie de prăjituri de casă, preparate cu magiun de Topoloveni. Banii strânşi de pe urma dulciurilor făcute de cofetarii amatori au avut ca destinaţie Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii II” – Bucureşti, iar echipele de şahişti au avut ca miză câştigarea unui butoi de 250 de litri, ce urma să ajungă tot la copiii instituţionalizaţi. Pentru a răsplăti eforturile echipelor de şahişti care se confruntau pentru o cauză nobilă, managerul firmei Sonimpex care produce renumitul magiun, împreună cu primarul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă, au împărţit marele butoi în două mai mici, astfel încât unul a ajuns la copiii instituţionalizaţi din Bucureşti şi un altul – la un centru din Argeş.
Printre cei care au degustat produsele fabricii de la Topoloveni şi s-au interesat de reţeta care nu foloseşte zahăr şi conservanţi, s-au numărat: prefectul Cristian Soare, subprefectul Ion Burnei, senatorii Traian Tămagă şi Şerban Valeca, deputatul Bogdan Niculescu-Duvăz, şeful Direcţiei Silvice, Armand Chiriloiu, şi Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia. Porţile Deschise la fabrica de magiun s-au încheiat cu o vizită în interiorul locaţiei de producţie şi cu ciocnirea unui pahar de must.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI