De la demararea lucrărilor de construcție la producția de serie în mai puțin de un an. În prezent, cea de-a doua fabrică KIRCHHOFF Automotive din România produce mai mult de 90 de piese diferite, atât pentru sectorul de autovehicule, cât și pentru cel de vehicule comerciale, pentru clienții Volkswagen, Daimler, Ford și General Motors. Pe lângă acționarii Dr. Ing. Jochen F. Kirchhoff, Arndt G. Kirchhoff și J. Wolfgang Kirchhoff, la ceremonia de deschidere a fabricii din 8 mai au participat și reprezentanți ai celor mai importanți clienți români.

În prezent, 40 de persoane sunt angajate la fabrica din Argeș. KIRCHHOFF Automotive a investit în jur de 10 milioane de euro în cei 3,100 m² ai fabricii (suprafața terenului este de 58,000 m²), ale cărei competentele de bază sunt tehnologiile de ambutisare și îmbinare. Servo presele automate care au o forță de presare de la 250 la 630 tone, reprezintă tehnologii de ultimă generație în presarea metalelor la rece. Până la 6 prese manuale de sudură sunt folosite pentru sudarea șuruburilor și piulițelor. Dispozitivele de măsurare 3D au o precizie de 1/100mm și astfel pot corespunde celor mai mici toleranțe. Fabrica a fost construită în conformitate cu cele mai recente standarde Lean. În plus, echipa a implementat sistemul Industry 4.0 în hala de producție. Cifra de afaceri previzionată pentru 2019 este de aproximativ 3.6 milioane de euro, iar pentru 2020 aproximativ 4.8 milioane de euro.

La doar șapte luni de la demararea lucrărilor de construcție, zona de producție a fost finalizată în decembrie 2018, iar primele prese au fost instalate în ianuarie 2019. Producția de serie a început în martie 2019. Fabrica din Argeș livrează piese stanțate atât pentru locațiile noastre din Europa cât și pentru clienții din Europa de Est. Locația unică permite livrări rapide iar locația strategică a fabricii joacă un rol crucial datorită proximității sale față de producătorii auto din România și față de autostrada A1, care este parte a Coridorului IV pan-european ce leagă România de Europa.

KIRCHHOFF Automotive este un partener de dezvoltare al industriei auto pentru structuri metalice și hibrid folosite la caroserii brute, bară de protecție, suport planșă de bord și șasiuri. Suntem activi în la nivel mondial ca furnizor de servicii complete!
Afacerea de familie înființată în anul 1785, este astăzi parte a Grupului KIRCHHOFF, care este format din diviziile Automotive, KIRCHHOFF Ecotec, KIRCHHOFF Mobility, WITTE Tools și care a generat în 2018 vânzări anuale de 2.15 miliarde de euro.

KIRCHHOFF Automotive este cea mai mare divizie din cadrul Grupului KIRCHHOFF, cu 9,300 de angajați și 31 de fabrici în 11 țări. Ca producător recunoscut pe plan mondial, furnizăm clienților noștri din Europa, Asia și America de Nord componente complexe de caroserie, prin intermediul unui lanț logistic optimizat din punct de vedere al costurilor. Rețeaua noastră de producție din toată lumea cuprinde tehnologii cheie de ambutisare, îndoire cu comandă numerică computerizată (CNC), îmbinare, construcție ușoară și tratarea suprafețelor, asigurând standarde de producție unitare la nivel mondial. Produse precum structurile barelor de protecție, cadrele pentru partea frontală si barele transversale sunt asamblate în fabricile JIT, din imediata vecinătate a clienților.

Prima fabrică KIRCHHOFF Automotive din România a fost deschisă în anul 2012. În jur de 300 de angajați lucrează la fabrica din Craiova. Pe o suprafață de 15,800 m², competențe cheie de îmbinare, dezvoltare tehnică și tratare suprafețe sunt utilizate pentru fabricarea ansamblelor de caroserie pentru modelul Ford EcoSport. Principalele tehnologii folosite în cadrul fabricii sunt: sudura în puncte, sudura în arc, sudura rezistivă și aplicare mastic. Anual, aproximativ 110.000 de ansamble sudate și suporturi ale planșei de bord precum și aproximativ 134.000 de bare de protecție sunt produse în Craiova. Începând din anul 2013, fabrica Craiova are statutul de furnizor Ford Q1.

Investiția KIRCHHOFF Automotive în România începând din anul 2012 și până în prezent, se ridică la 30 de milioane de euro. Pentru anul 2019 este previzionată o cifra de afaceri totală de 26 milioane de euro, iar pentru anul 2020 de 32 milioane de euro.

Comments

comments