KINETO PROMEDICA LIFE, cel mai performant centru de kinetoterapie şi recuperare medicală din Argeş

TERAPIE PRIN MIŞCARE Începând de săptămâna trecută, piaţa serviciilor medicale de recuperare fizică s-a îmbogăţit cu cel mai modern şi dotat centru de kinetoterapie şi recuperare medicală, Kineto Promedica Life, situat în Piteşti, pe strada Teilor, numărul 2. 
Centrul vine în sprijinul pacienţilor de toate vârstele, începând cu bebeluşii de câteva zile şi până la cei ajunşi la vârsta a treia, oferind posibilităţi de recuperare medicală în condiţii de cea mai înaltă calitate, în ce priveşte pregătirea personalului, dotarea cu aparatură de ultimă generaţie şi condiţiile de confort oferite pacienţilor. Kineto Promedica Life, condus de omul de afaceri Dorinel Brănescu şi, pe partea medicală, de kinetoterapeutul Gigi Marta, este, în prezent, cel mai performant centru de recuperare medicală din Argeş, dar şi din judeţele limitrofe. Odată cu deschiderea acestuia, un nou standard a fost impus pe piaţa serviciilor specifice de kinetoterapie şi recuperare medicală, prin aplicarea unui nou  concept în organizarea şi managementul activităţii.
Printre afecţiunile ce pot fi tratate aici prin tehnici kinetoterapeutice  se numără cele neuropediatrice şi neurologice la nou-născuţi, mai ales cei cu paralizii cerebrale, deficienţele fizice la copii, cum sunt afecţiunile coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, cifolordoze) sau deficienţele membrelor (picior strâmb congenital, picior plat, etc), dar şi afecţiunile  post-traumatice (fracturi, entorse, luxaţii). De asemenea centrul oferă cele mai bune condiţii pentru recuperarea după accidente vasculare cerebrale, afecţiuni ortopedice şi traumatice (proteze de şold sau genunchi, ligamentoplastie), profilaxie secundară şi tratament în cazul afecţiunilor reumatice (spondiloză, artroză, PSH) dar şi a obezităţii.  
Dotarea centrului Kineto Promedica Life este una de cel mai înalt nivel cu putinţă, dispunând de o modernă masă electrică de kinetoterapie, Enraf, de producţie olandeză. Modelul este cel mai recent din portofoliul firmei, având unghiuri reglabile pentru maximizarea rezultatelor în recuperarea afecţiunilor patologiei coloanei vertebrale dar şi în cele neurologice pediatrice sau ale adulţilor. De asemenea, centrul are în dotare dispozitive de mecanoterapie şi scripetoterapie computerizată, cu posibilitatea de stocare şi compararea datelor pacienţilor, la intervale de timp de lungă durată. De menţionat, la acest capitol, este faptul că avem de-a face cu singurul soft funcţional de acest gen din ţară! În plus, sunt disponibile dispozitive de învăţare şi reeducare a mersului, dispozitivele asistate de reeducare funcţională a umărului şi a mâinii.
Centrul de Recuperare Kineto Promedica Life este, de asemenea, singurul loc din judeţ unde se poate efectua Terapie Vojta, una dintre cele mai eficiente metode de recuperare în cazul afecţiunilor neurologice la sugari, copii şi adulţi cu deficit de mişcare.
Cu o experienţă de peste de 6 ani, kinetoterapeutul Gigi Marta este acreditat pentru practicarea acestei metode de către Societatea Internaţională Vojta – Germania, forul european care acordă drept de practică a acestei metode şi monitorizează continuu aplicarea şi respectarea principiilor de tratament.  
Calitatea cadrelor medicale este la acelaşi înalt nivel. Acestea sunt specializate în kinetorapie şi fizio-kinetoterapie în centre universitare de profil cu tradiţie din România, cum ar fi Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti şi Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj. Printre medicii colaboratori ai centrului se numără dr. Ligia Robănescu de la Spitalul „Obregia” din Bucureşti – medic de marcă în recuperarea neuropediatrică românească, şi dr. Mihaela Cojoc – medic primar neurolog pediatru de la Centrul Medical de Diagnostic „Neuron” Târgu Mureş, precum şi medici chirurgi-ortopezi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” şi chirurgi ortopezi şi neurochirurgi de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din  Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.