După 12 ani în administraţia locală, Nicolae Gavrilescu candidează la Parlament

Om de afaceri de succes, 12 ani de administraţie, ca primar al comunei Călineşti, şi acum, către Parlamentul României, este traseul parcurs în anii de după Revoluţie de Nicolae Gavrilescu. A fost, mai întâi, unul dintre cei mai puternici investitori ai comunei Călineşti. Apoi, convins că poate face mai mult nu doar pentru el, ci şi pentru semenii săi, în anul 2000, Gavrilescu renunţă la afaceri şi alege calea administraţiei locale, candidând la funcţia de primar al comunei Călineşti.

Câştigă alegerile detaşat şi, din acel an, vreme de trei mandate, sub comanda lui Gavrilescu, comuna Călineşti cunoaşte cea mai înfloritoare dezvoltare din întreaga sa istorie: peste 20 de poduri construite, 15 şcoli renovate, grădiniţe dotate cu mobilier, 14 biserici şi două mănăstiri refăcute din temelii, un spital ţinut la standarde europene, dispensare ultramoderne, case pentru tinerii fără venituri, zeci de kilometri de străzi asfaltate şi pietruite, 6 blocuri de locuinţe renovate şi redate proprietarilor de drept, introducerea reţelei de gaze, apă şi cablu TV, iluminat public modernizat, sunt doar câteva elemente din impresionatul şir de investiţii pe care Nicolae Gavrilescu le-a realizat în cele trei mandate cât a ocupat funcţia de primar al comunei Călineşti. După 12 ani de administraţie, Nicolae Gavrilescu a acumulat destulă experienţă, motiv pentru care a decis ca, pe 9 decembrie, să candideze la funcţia de deputat din partea Alianţei „România Dreaptă”. Ar fi putut să facă mai demult acest pas, însă, în stilul care l-a caracterizat dintotdeauna, Nicolae Gavrilescu nu a început niciodată un lucru fără să-l ducă la bun sfârşit. A reuşit în afaceri, a reuşit în administraţia locală, va reuşi, cu siguranţă, şi în Parlamentul României, unde se va bate pentru problemele cetăţenilor din Colegiul 5, din care fac parte următoarele localităţi: Călineşti, Topoloveni, Beleţi-Negreşti, Bogaţi, Boţeşti, Căteasca, Dobreşti, Leordeni, Mozăceni, Negraşi, Priboieni, Răteşti, Rociu, Slobozia, Suseni, Ştefan cel Mare şi Teiu.

Redeschiderea Spitalului „Dr. Ion Crăciun”, o prioritate a deputatului Nicolae Gavrilescu

Conştient că accesul la un sistem de sănătate modern nu poate fi făcut decât printr-un spital modern, primarul Nicolae Gavrilescu şi-a făcut o prioritate, încă din primul an de mandat, în modernizarea Spitalului din Călineşti. Astfel, în cei 12 ani de mandat, în Spitalul din Călineşti s-au făcut investiţii majore, dovadă că în 2011 această unitate medicală nu era cu nimic mai prejos faţă de marile spitale din Argeş. Tot la iniţiativa primarului Gavrilescu, unitatea medicală din Călineşti a primit numele Spitalul „Dr. Ion Crăciun”, în cinstea renumitului medic, fondator al spitalului. În urma unor decizii mai mult decât aberante ale autorităţilor judeţene, în 2011 s-a luat hotărârea închiderii spitalului şi, cu toată opoziţia primarului Nicolae Gavrilescu, interesele politice au fost puse mai presus de interesul cetăţenilor. Deşi a făcut memorii peste memorii şi a stat zile întregi la uşa Ministrului Sănătăţii, primarul Gavrilescu nu a mai putut face nimic împotriva închiderii spitalului în care se investiseră circa 2 milioane de euro, din care un milion de euro în ultimii doi ani. Tocmai de aceea, Nicolae Gavrilescu şi-a stabilit ca prioritate, imediat ce va ajunge deputat, redeschiderea Spitalului „Dr. Ion Crăciun” din Călineşti. Pe lângă faptul că închiderea spitalului a lăsat fără asistenţă medicală peste 50.000 de oameni, câţi erau arondaţi la această unitate medicală, redeschiderea spitalului este şi o obligaţie morală pentru Nicolae Gavrilescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.