Jurnalistul Alexandru Căutiş face apel la presa încă independentă să sară în apărarea asistentei medicale Violeta Maria Naca, ale cărei relatări terifiante despre catastrofa petrecută la Colectiv au impresionat o ţară întreagă.

Jurnalistul scrie pe Facebook că asistenta care povestea ce IAD a găsit la faţa locului şi cum au venit prea puţine ambulanţe, cum pacienţii sărutau ambulanţele şi implorau să-i ia de acolo, a fost ameninţată azi de cineva foarte mare.

„Ceva ce nu aţi văzut (şi poate nu veţi vedea) la multe televiziuni: Aşistenta de pe cea de a două salvare, care a postat azi acel mesaj emoţionant, în care povestea ce Iad a găsit la faţa locului şi cum au venit prea puţine ambulanţe, cum pacienţii sărutau ambulanţele şi implorau să-i ia de acolo, a fost ameninţată azi de cineva foarte mare. Am vorbit în seara aceasta cu ea, plângea la telefon şi mi-a spus acest amănunt greu. Era terifiată de faptul că poate fi ameninţată din cauza că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul. Momentan sunt singurul jurnalist cu care a vorbit. Vă rog, voi, jurnaliştii cinstiţi din ţara aceasta, vorbiţi cu această femeie. Vă rog, voi, decidenţii cinstiţi din această ţară, nu ascundeţi adevărul. E păcat de bieţii tineri! Iar, voi, telespectatorilor, nu vă uitaţi la posturile TV unde Oprea, Piedone şi gaşca penalilor din UNPR sunt subtil absolviţi de vină! Minciuna televizată este complice la astfel de dezastre!

Pe doamna asistentă o cheamă Violeta Maria Naca” a scris jurnalistul, după discuţia pe care a avut-o cu aceasta.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI