judecatorDupă 15 ani de carieră în magistratură, judecătorul piteştean Gabriel Apostol a ajuns vedetă naţională. Mai întâi din cauza unor conflicte mai mult sau mai puţin spontane, dar suficient de violente, în care a fost implicat. Faima şi-a cucerit-o însă definitiv odată cu participarea la prestigiosul concurs de gătit de la ProTv, „MasterChef“, unde, spre deosebire de alţi concurenţi timoraţi de cei trei faimoşi „chefi“, Apostol le-a ţinut piept cu dezinvoltură în exprimare, dar şi în… gătit.
Vedetă fiind acum, Apostol a început să acorde şi interviuri despre viaţa şi cariera sa, dar şi despre planurile de viitor.
După cum a declarat, şi dacă va câştiga cumva concursul, nu va renunţa la meseria sa, deci va rămâne „doar“ un judecător priceput la gătit: „La această întrebare aş răspunde tot cu o întrebare: Dumneavoastră aţi renunţa la meseria de judecător pentru cea de bucătar? Dacă aţi răspunde DA, v-aş zice că nu sunteţi întreg la minte. Deci, răspuns final NU, nu aş renunţa la profesia de judecător pentru cea de bucătar. Am muncit circa şase ani ca să ajung judecător, iar, în al doilea rând, am în spate o carieră de 15 ani de magistratură. Aşa încât nu pot şterge cu buretele circa 20 de ani din viaţa mea… Voi încerca însă să combin profesia – judecător, cu pasiunea – bucătar. Nimeni şi nimic nu mă poate opri să fac asta. Voi fi judecător la instanţă şi bucătar – acasă, la fetele mele, la prietenii mei, chiar şi la emisiunile culinare la care, poate, voi fi invitat”, a explicat magistratul argeşean.

Un caz de malpraxis, cea mai importantă speţă judecată

Printre alte subiecte, Gabriel Apostol a vorbit şi despre cazurile pe care le judecă şi, în mod special, despre cazul care i s-a părut cel mai important, unul de malpraxis. „În 15 ani de magistratură am întâlnit multe speţe importante. În definitiv, fiecare dintre cei care ajung, într-un fel sau altul, în faţa unui judecător consideră că „problema” lui e cea mai importantă de pe lume”, a explicat magistratul. „Medicul din acea cauză (să îi zicem doctorul X) a refuzat să îi facă pacientei (partea vătămată A) operaţia cezariană de la bun început. După un travaliu prelungit, doctorul X ajunge la concluzia că partea vătămată A nu va naşte în veci pe cale naturală. Decide să îi facă operaţia cezariană… în al 12-lea ceas. Intervenţia i-a salvat viaţa tinerei, dar, din păcate, copilul a fost adus pe lume cu grave probleme de sănătate. În graba sa de a şterge urmele propriei incompetenţe, doctorul X „uită” în uterul părţii vătămate o parte din placentă. Doar norocul şi voinţa bunului Dumnezeu au făcut ca partea vătămată să ajungă în timp util la alt spital, din Bucureşti, unde i-a fost salvată viaţa, atât ei, cât şi pruncului nou-născut. Din păcate, fetiţa nu a trăit decât 2 ani”, a mai povestit judecătorul Apostol, explicând că respectivul caz a stat doi ani pe rol la Judecătorie, după alţi cinci ani în care se făcuseră cercetări în el.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI