Joi se lansează aplicaţia pentru granturile de lucru nerambursabile destinate IMM-urilor afectate de pandemie. Se dă startul granturilor pentru capital de lucru, în valoare de 150.000 de euro. Antreprenorii pot aplica pentru finanţare începând de joi.

Companiile pot obţine granturi pentru capital de lucru nerambursabile în valoare de până la 150.000 de euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa, turism, industrii afectate de pandemia de COVID-19.

Ministerul Economiei anunţă că antreprenorii pot accesa granturile pentru capital de lucru începând de joi 22 octombrie.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri anunţă lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 2 «Granturi pentru capital de lucru» din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 «Granturi pentru capital de lucru» va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi 22 octombrie 2020, ora 10.00“, transmite Ministerul Economiei.

Formularul de înscriere va rămâne activ până miercuri 28 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Granturile pentru capital de lucru se acordă IMM-urilor din domenii de activitate precum HoReCa, industria alimentară şi alte activităţi asimilate acesteia, servicii din domeniul transporturilor, agenţii de turism, editurilor/librăriilor/ bibliotecilor, industriilor creative, precum şi companiilor din domeniul organizărilor de evenimente a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă ori redusă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă şi/sau pe perioada stării de alertă.

Granturile pentru capital de lucru fac parte din cele trei linii de finanţare cu o valoare totală de 1 miliard de euro.

IMM-urile cu o cifră de afaceri cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro în 2019 pot obţine un grant pentru capital de lucru în valoare de 2.000 euro, cele cu cifra de afaceri cuprinsă între 13.501 şi 1 mil. euro pot primi 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro valoarea maximă a grantului pentru capital de lucru este de 150.000 euro.

Suma de 1 miliard de euro este împărţită în trei categorii de granturi: microgranturi, granturi pentru capital de lucru şi granturi pentru investiţii. Astfel, prima, în valoare de 2.000 de euro, se adresează microîntreprin­derilor şi PFA-urilor, a doua categorie de granturi este cea pentru capital de lucru prin care antreprenorii pot obţine sume nerambursabile în valoare de până la 150.000 euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa, turism, industrii afectate de pandemia de COVID-19, iar a treia categorie de granturi este cea pentru investiţii, prin care companiile pot obţine între 50.000 şi 200.000 de euro.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI