Fanul lui Pomohaci a pierdut alegerile. Primarul din Aninoasa, invalidat de instanţă. Surpriză de proporţii în chiar ultima etapă a a alegrilor locale: candidatul PSD la fotoliul de primar, actual edil în funcţie, Ştefan Benonie, a fost invalidat de instanţă! El pierde astfel mandatul, deşi a câştigat alegerile cu 49, 23%.

Benonie e cunoscut pentru că, în timp ce faimosul interpret de foclor Cristian Pomohaci se afla în plin scandal, fiind acuzat de pedofilie, l-a invitat să cânte la Ziua Comunei, sfidând astfel opinia publică scandalizată.

Pe 9 octombrie, Judecătoria Câmpulung a validat alegerea lui Benonie în funcţia de primar, dar PNL și Instituția Prefectului județului Argeș au atacat în instanță validarea. Tribunalul Argeș a decis invalidarea! Motivul a fost legat de faptul că, în trecut, Benonie a fost declarat incompatibil de ANI.

„Admite apelurile. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că invalidează alegerea domnului Ştefan Benonie pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, jud. Argeş, la alegerile locale din 27.09.2020. Prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Argeş şi Secretarului General al U.A.T. comuna Aninoasa pentru a fi adusă la cunoştinţă publică prin afişare la sediul unităţii administrativ -teritoriale. Definitivă. Pronunţată azi 19.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, a fost decizia Tribunalului Argeș.

Potrivit prefectului Emanuel Soare, este posibil ca în comuna Aninoasa să se repete alegerile. „În mod normal, se va decide de către Autoritatea Electorală Permanentă repetarea alegerilor. Au mai fost situații la nivel național când s-au invalidat mandatele și s-a dispus repetarea alegerilor. În Argeș sunt mai multe cazuri în această situație, primari şi consilieri, ca urmare a contestațiilor depuse atât către partidele politice sau persoane fizice, dar și de Instituția Prefectului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Reamintim, la prima încercare rezultatele au fost următoarele: candidatul Pro Romania, Vasile Cătălin Dina – 23,68% din voturi, Florin Mastan (PNL) – 17,24% şi Gheorghe Şimon (PPUSL) – 7,63%.

Comments

comments