De la începutul lunii septembrie a acestui an, Jean Philippe Salar (42 de ani) l-a înlocuit pe Geoffrey Gardiner în funcţia de director al Renault Design Central Europe (RDCE). Gardiner a devenit director Design în cadrul Alianţei Renault-Nissan, la Technocentre (centrul de cercetare şi dezvoltare al Renault), Franţa.

Cu o experienţă de 19 ani în cadrul Grupului Renault, noul responsabil al activităţii biroului de design al Renault de la Bucureşti a contribuit la dezvoltarea mai multor modele comercializate de Grupul Renault în lume, precum: Twingo, Clio 3, Scénic, Trafic 2, Fluence, Mégane cabriolet, Mégane break şi, cel mai recent, Kwid, destinat pieţei indiene.

„€ Am venit în România cu mult entuziasm şi motivaţie pentru a lucra cu echipa RDCE. Compusă din 30 de persoane, cu toate meseriile din zona creativă, aceasta este recunoscută pentru design-ul modelelor gamei Dacia, Kadjar, Alpine Vision Gran Turismo. Voi contribui în continuare la reuşita lor remarcabilă şi le voi împărtăşi din experienţa mea. Creativitatea este o provocare permanentă, în care strategia este de a identifica, înaintea concurenţei, noile concepte care fac succesul de mâine. Anticipăm tendinţele, astfel încât să putem propune un design modern, simplu, atractiv, care să transmită valorile mărcii Renault. Dar design-ul nu este tot. O altă provocare este aceea de a ameliora calitatea percepută a vehiculelor noastre pentru a ne poziţiona printre cei mai buni în domeniu”・ a declarat Jean Philippe Salar, noul director al RDCE.

După ce a absolvit un master în Design Transport la Strate Ecole de Design, Jean Philippe Salar debutează ca Designer exterior la Renault, în anul 1996, în cadrul departamentului Vehicule Utilitare.  Aici contribuie la dezvoltarea modelului Trafic 2. Din 2000 se alătură centrului-satelit de Design al Renault de la Barcelona, Spania. În 2001, Salar se întoarce în Franţa,  la Technocentre. Aici îi este selectată propunerea de design pentru Clio 3 şi Clio 3 RS. Între 2004 şi 2005 face parte din echipa de design de la Renault Samsung Motors (RSM), unde contribuie la modelele SM5 şi SM7, berline statutare destinate pieţei coreene. În 2005 revine la Technocentre şi participă la dezvoltarea întregii game Mégane. În 2008 devine şeful studioului de Design Renault din Mumbai, India, unde dezvoltă, alături de echipa sa,  design-ul modelelor Duster, Pulse, Scala şi Kwid, unul dintre cele mai noi modele ale Renault. După experienţa din India, Jean Philippe Salar revine la RSM în calitate de şef proiect. Din septembrie 2015 preia managementul RDCE din România, la Bucureşti.

Renault Design Central Europe

RDCE este situat în centrul capitalei României şi a fost înfiinţat în anul 2007. Face parte din reţeaua internaţională a centrelor de design – satelit a Grupului Renault. Celelalte centre se află în oraşele São Paulo (Brazilia), Kiheung (Coreea de Sud), Chennai şi Mumbai (India).

Comments

comments

DISTRIBUIȚI