Prin ce trec salvatorii în aceste zile… ”Inima începe să le bată din ce în ce mai repede, știu că merg spre o persoană confirmată… Sunt conștienți că numai costumele, măștile, mănușile și vizierele reprezintă bariera lor împotriva virusului.

Se echipează altfel față de cum o făceau până să apară pericolul… În astfel de situații, nu este suficient doar combinezonul SMURD, măsurile de protecție sunt mult mai exigente.

Urcă în ambulanța roșie și pleacă spre caz. Se gândesc în fiecare secundă prin ce trece omul diagnosticat și familia lui. Sunt conștienți că oricine poate ajunge în cazul pacientului și se roagă să nu treacă și ei prin aceeași situație.

Urmează drumul spre spital, locul unde persoana diagnosticată va fi îngrijită de medici. După ce pacientul este predat la spital, atât echipajul, cât și echipamentele trec printr-un proces de dezinfectare.

Le mulțumim colegilor noștri care, de câteva săptămâni, sunt în linia întâi! Oamenii se bazează pe voi!”, este mesajul postat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Comments

comments