ISU Argeș, dotat din bani europeni: ambulanţe SMURD, echipamente, autospecială de intervenţii şi salvare. ”Asigurarea tehnică de autovehicule reprezintă o prioritate şi o preocupare permanentă pentru conducerea unităţii şi este totodată o componentă de bază a serviciului logistic în vederea asigurării misiunilor specifice”, precizează inspectorul șef al ISU Argeș – locotenent colonel Bogdan Olar.

În anul 2018, Inspectoratul pentru Situații de Uuregnță (ISU) Argeș a fost înzestrat cu următoarea tehnică achiziționată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel:

– 20 martie – Container suport logistic al intervenției tip II – multirisc, folosit în cazul dezastrelor și calamităților naturale. Este dotat cu: materiale pentru construcții echipamente pentru iluminat (proiectoare, cabluri, 3 generatoare electrice), echipamente de geniu, echipamente de tâmplărie, echipamente de descarcerare, trusă de scule, echipament protecție și salvare de la înălțime (pentru alpiniști), kit pentru salvare din puțuri, motofierăstraie cu lanț, echipament pentru tăiat beton armat, ciocan rotopercutor, aparat pentru detecția curentului electric, sistem de căutare (cameră articulată cu braț telescopic 4m și senzori acustici), cort militar, echipamente psi (furtune,etc), rucsaci pentru stingerea incendiilor de vegetație, aparate de respirat cu 3 butelii, compresor mobil pentru umplerea buteliilor cu aer. A fost repartizat la Detașamentul Bradu.

– 15 iunie – Autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig pe șasiu Renault folosit la transportul celor 3 tipuri de containere de la locul de depozitare la locul intervenției. Datorită sistemului propriu de încărcare-descărcare nu mai este necesar ajutorul unei macarale. A fost repartizat la Detașamentul Curtea de Argeș.

– 19 octombrie – Container suport logistic al intervenției tip IV- iluminat – 450 KVA folosit pentru producere de energie electrică, pentru iluminat și alimentat consumatori electrici. Este dotat cu 2 panouri de distribuție mobile cu un total de 4 prize la 230 V și 4 prize la 400 V, 10 distribuitoare mobile cu un total de 40 prize la 230 V, 16 prelungitoare 25 mX 400 V, 38 prelungitoare 25m X 230 V. Energia electrică este produsă cu ajutorul unui motor termic de 430 Kw și un generator de 510 KVA. A fost repartizat la Detașamentul Bradu.

– 4 decembrie – Complet tabără mobilă pentru persone sinistrate/evacuate în sistem containerizat – compus din 3 containere ce conțin în total: 30 de corturi pentru cazare, 201 paturi pliante, 3 corturi pentru servit masa, mese pentru 216 persone, bănci și scaune. A fost repartizat la Detașamentul Curtea de Argeș.

– 4 decembrie – Bucătărie rulantă auto – dotată cu 3 arzătoare GPL cu butelii, 3 arzătoare combustibil solid,hotă și instrumentar bucătărie (cuțite,furculițe,linguri,polonice etc.). A fost repartizată la Detașamentul Curtea de Argeș.

– 7 decembrie – Autospecială de intervenții și salvare de la înălțimea maximă de 42 m (autoscară). Pe lângă echipamentele de stins incendii, autospeciala este dotată cu platformă pentru salvarea persoanelor de la înălțime. A fost repartizată la Detașamentul Curtea de Argeș.

– 14 decembrie – trei Autoambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, 4X4, pe șasiu Volskwagen.

Comments

comments