ISJ Argeş a primit 500 tablete. Necesarul este de aproape 6.700! Vineri, 18 septembrie, Inspectoratul Şcolar Argeş a primit primele 500 de tablete, repartizate de MEC primului lot de județe, a anunţat oficial instituţia. Necesarul este de 6.694!

Restul vor fi achiziţionate prin diverse mecanisme, de la licitaţii pe fonduri guvernamentale la parteneriate.

“Vom stabili parteneriate cu unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate, altele decât cele care vor beneficia de achizitii prin UAT, pentru care vom proceda la achiziții de măști, tablete, laptopuri, camere web, videoproiectoare, table inteligente, 2 containere sanitare, urmând a face decontarea prin fonduri europene nerambursabile (OUG 144)” a mai anunţat ISJ Argeş, ca proiect viitor.

“Am înaintat și obținut finanțare de 2.310.000 lei urmare a HG nr. 756 (alocarea a 100.000.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului României pentru educatie). Începând de astăzi, vor fi demarate proceduri de achiziție simpliticate pentru măști, dezinfectant, tablete. Am inițiat discuții cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale, am primit informare, prin intermediul Instituției Prefectului, privind disponibilitatea acestora de a realiza achiziții privind asigurarea necesarului de dispozitive electronice, a materialelor sanitare de protecție, achiziții care pot fi decontate prin fonduri europene nerambursabile, conform OUG 144/2020. Au fost aprobate de MEC sume suplimentare necesare cheltuielilor de investiții, în valoare de 200 mii lei, prin care se vor dota Palatul și Cluburile copiilor, precum și I.Ș.J. Argeș, care se adaugă celor 986 mii aprobate în luna martie” mai anunţă oficialii din Învăţământ.

De asemenea, urmare a Memorandum-ului semnat de Guvernul României cu cei 4 operatori de telefonie mobilă, în județul Argeș, dintre cele 104 structuri ale unităților de învățământ fără conexiune la internet, un număr de 72 sunt în proces de conectare, însoțit de acordarea serviciului de internet, gratuit pentru o perioadă de 12 luni!

Deja 101 unități au activat licențele gratuite. Tot urmare a viziunii sistemice guvernamentale, școlile vor avea acces gratuit la platformele educaționale integrate Google G Suite și Microsoft Office 365 A1. Acestea permit organizarea activităților didactice online, gestionarea activității la clasă, distribuirea temelor, evaluarea cursanților cu informarea în timp real a părinților referitoare la evoluția învățării.

Școlile care sunt încă sub contract cu alte platforme, odată cu expirarea contractului, se vor conecta la cele gratuite, asigurate de MEC.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI