Trafic infernal. Cine nu ştie că este mult de lucru în România? Dacă guvernanţii ar gândi foarte serios la gospodărirea României, ar trebui să nu mai doarmă o secundă.

Cine nu ştie că Bucureştiul nu are centură ca la Budapesta care începe cu aceeaşi majusculă? Guvernanţii ar trebui să vadă autobanurile din Europa, rigolele, parcările, amenajările ecologice pentru gunoaiele care zboară peste tot.

O, dar câte nu mai trebuie gospodărite. Circulaţia pe şoselele României a devenit o nenorocire la orele de vârf. Peste câţiva ani ne vom bloca definitiv dacă autostrăzile nu vor apărea ca prin minune pentru degajarea traficului sufocant.

Să folosim mai ales trenurile, autobuzele, tramvaiele şi bicicletele. Iar pe jos să mergem vârtos. Cu limuzinele să ne deplasăm doar când este o absolută urgenţă. Cu trenul ajungem mai repede şi mai sigur. Să dăm boieria jos din priviri, ambiţii şi orgolii de două parale. Credeţi-mă! Devenim mai cumsecade şi degajăm traficul infernal! Ştiţi că scăpăm şi de stres?

Calinic Argeșeanul, Mersul printre stele – vol. Cu pana printre idei, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2017.

Comments

comments