20.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit, pentru proprietarii de imobile din Argeș, în 2018

Aproape 20.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Argeș, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF), în anul 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș.

În 2018, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în două comune (Miroși și Căldăraru) din județul Argeș, fiind eliberate 17153 de cărți funciare. De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, anul trecut au fost înregistrate 2.825 de imobile, reprezentând o suprafață de 2.187 de hectare de teren agricol din județ.

În anul 2018, OCPI Argeș a semnat contracte de finanțare cu 74 de UAT-uri, iar 42 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general.

De asemenea, în 2018, au fost scose la licitație primele trei UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Comunele argeșene Sălătrucu, Rucăr și Lerești se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație.

În prezent, din totalul de 102 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Argeș, cinci: Albota, Căldăraru, Lunca Corbului, Miroși și Ungheni, sunt cadastrate în proporție de 100%, iar în alte 50 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here