ÎPS Calinic: Carnea: hrană moartă! Adevărul despre proteine

598 views

ÎPS Calinic: Carnea: hrană moartă! Adevărul despre proteine. „Proteina” este un termen care se poate traduce și cu „structură”, proteină construită din diverse materiale, numite aminoacizi, de care are nevoie organismul și pe care le folosește pentru a se construi (creștere), întreține și reface.
Este vorba despre aminoacizi esențiali care sunt obligatorii pentru creșterea și regenerarea organismului. Acești aminoacizi se regăsesc din abundență în legume și nuci. Doctorul Robert Morse spune că izvorul proteinelor din carne este „proteină la mâna a doua” , recomandând consumul de fructe, legume și nuci, pentru că sunt mult mai simplu de descompus în organism, deci o dietă vegetariană, cu precădere.

Excesul de carne sub toate formele, de la cârnat, șuncă, răcituri, mușchi, tochitură, sarmale, până la bunătățile porcești din garniță, orice galiță zburătoare, indiferent de soi: „carnea ingerată va împrumuta organismului mirosul specific al cărnii intrate în putrefacție (descompunere) în interiorul organismului. Carnea se poate lipi de pereții intestinali provocând intrarea în putrefacție a mucoasei și învelișului intestinal. Este important de notat că putrefacția transformă proteinele în produși chimici secundari toxici. Pe de altă parte, fructele și legumele nu imprimă corpului un miros neplăcut.”

Probabil, atunci când cineva miroase a bou sau a porc, ori altă pocitanie mâncată, ar putea unii să exclame: Măi, animalule! Mai în glumă, mai în serios, povestea cineva că a mâncat usturoi cu fărașul, adică mult, încât, atunci când apărea în public mirosea de la o poștă a usturoi, nu doar din gură, ci și din tot organismul, plin acum de damful usturoiului.
Cu alte cuvinte, dr. Robert Morse, revine cu sublinierea că este bine să se consume calitativ conținutul de proteine, folosind dietele bogate în nuci, fructe și legume pentru că: „fortifică organismul conferindu-i sănătate, hrănindu-l cu cantități abundente de aminoacizi”, deci, încă o dată atenționându-ne că trebuie să fim prudenți în utilizarea proteinelor de tip carne.”

Auzim despre carne că are rolul de a încărca cu energie organismul nostru: „Cum această energie este furnizată în special de adrenalina prezentă în țesuturile organice, este vorba doar de o energie simulată, nu de energie dinamică. Dacă ați merge vreodată la un abator, ați vedea și simți groaza prin care trec aceste biete ființe înainte de a fi sacrificate”, adrenalina fiind cauzatoare celor ce mănâncă produse animale, de diferite boli asupra tensiunii, scleroză multiplă, boala Parkinson, boala Addison și alte afecțiuni neurologice.

Oricum, suntem îndemnați să ne schimbăm stilul de viață și regimul alimentar: „Încercați timp de șase săptămâni un regim fără carne și produse din carne și veți constata diferența pe propria piele. Una este să citești despre un subiect și să-ți formezi o opinie, pornind de la o anumită condiționare în gândire și alta este să treci tu însuți prin experiența respectivă.”

Încercarea unui regim alimentar vegetal, cum fac monahii din toată lumea, excluzând total carnea din meniul zilnic, ne va duce la bucuria de a înțelege că atunci când noi consumăm carne în exces, proteinele din carne sunt asociate cu cancerul de colon, care este cel mai răspândit în lumea consumatorilor de cărnuri animale.

Așadar, repetăm: din cauza consumului exagerat de carne, vor fi distruse: ficatul, pancreasul, rinichii, intestinele, cantitatea zilnică necesară fiind de la 20 până la 40 de grame de proteine și nu consumul la majoritatea oamenilor, zilnic, între 150 și 200 de grame, de patru ori, peste limita admisă.

Natura are multe enigme care așteaptă ca noi să ne bucurăm de descoperirea lor pe termen nelimitat. Mintea noastră și inima îl caută pe Dumnezeu în care nădăjduim să descopere, atunci când El hotărăște, tot adevărul, deși se află sub nasul nostru, ținut prea pe sus ca să priceapă lucrarea lui Dumnezeu din lume.

Sufletul nostru și inima, știu cum sunt întrupate lucrurile de Preabunul Dumnezeu. Iată cum sună îndemnul dr. Robert Morse, la care să luăm aminte: „Eliberați-vă de pretențiile intelectualiste și bucurați-vă de simplitatea naturii și a lui Dumnezeu. Transformați-vă într-un consumator de hrană crudă, hrană vie, și vă veți bucura de vitalitate și de o sănătate robustă. Din acest motiv veți fi mult mai fericiți.”

Să începem cu o nouă dietă alimentară și un nou stil de viață! Așa ne vom salva!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI