Joia trecută, la Biserica „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Valea Ursului de la Bascov a fost sărbătoare mare. Slujba specială ţinută în fiecare zi de 21 a fiecărei luni, ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, a fost susţinută, de această dată, chiar de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, iar enoriaşii au avut prilejul de a trece pe sub Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Cu acest prilej, edilul Bascovului, Gheorghe Stancu, şi consilierii locali au fost premiaţi de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului pentru sprijinul acordat Bisericii. Peste 700 de persoane au ţinut să participe, în ciuda vremii potrivnice, la eveniment. Mai ales că slujba a fost una deosebită, ţinută de conducătorul Bisericii argeşene, însoţit de un sobor de 9 preoţi.
Majoritatea enoriaşilor vin însă la fiecare dintre slujbele speciale ce se ţin în vechea biserică, de când aceasta a primit icoana făcătoare de minuni. „Icoana Maicii Domnului a fost primită ca donaţie de la un preot din Bucureşti, care, la rândul său, o primise de la un călugăr de la o mănăstire din zona Neamţului. Se spune că este făcătoare de minuni, iar venirea sa la biserica noastră are o întreagă poveste. Preotul care ne-a dăruit-o a visat că trebuie să o dea la o biserică în construcţie, cu hramul „Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana”, părinţii Maicii Domnului. Exact aşa e şi hramul bisericii noastre, cea nouă, pe care am început-o încă de acum patru ani şi la care lucrăm încă. Deocamdată, până o vom termina, icoana a fost pusă în vechea bisericuţă, iar la evenimente aşa mari, fiindcă vin mii de oameni, slujbele se ţin afară. Mai ales lunea, când se face Slujba Sfântului Maslu, pe care o oficiază, de fiecare dată, Stareţul Mănăstirii Cotmeana, părintele Ioasaf, împreună cu 9 preoţi”, ne-a povestit primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu.        
Cu prilejul slujbei de joia trecută, ÎPS Calinic a ţinut să ofere câte o recompensă simbolică celor care se ocupă de destinele comunei, pentru munca lor în folosul bisericii. Gheorghe Stancu a primit medalia „Neagoe Basarab”, pentru sprijinul acordat la zidirea, restaurarea şi renovarea lăcaşelor de cult din comună, iar consilierii locali au fost premiaţi cu „Diploma de Vrednicie” pentru că au aprobat acordarea din bugetul local a fondurilor necesare pentru începerea de noi biserici şi pentru că s-au implicat personal şi voluntar chiar şi în strângerea de fonduri de la enoriaşi şi în sprijinirea enoriaşilor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI