Invitaţie la mişcare, în week-end: Concursul de escaladă Memorial Bebe Nistorescu, la Dâmbovicioara

Sâmbătă, 25 iunie, la Dâmbovicioara, se va desfăşura  cea de a  IV-a editie a concursului de escaladă Memorial “Bebe Nistorescu”.

Evenimentul, organizat de Salvamont Argeş, este o reuniune a cățărătorilor din întreaga țară și are drept scop valorificarea potențialului deosebit pentru practicarea escaladei sportive a zonei Cheile Dâmbovicioarei prin amenajarea de rute noi, reamenajarea rutelor vechi și promovarea zonei.

La acest concurs poate participa orice persoană din țară, indiferent dacă este înscrisă sau nu într-un club sau asociație sportivă. Înscrierile se fac în limita a 100 de concurenți, pentru 4 categorii de participanți –・Adulți (Bărbați, Femei), Juniori (Băieți și Fete).

Concursul are trei grade de dificultate: ușor, mediu și dificil, pentru toate categoriile de participanți.

Decizia de a se înscrie într-o categorie sau alta de dificultate aparține fiecărui participant și nu este condiționată de vârstă, experiență sau realizările sportive anterioare competiției.

Concursul se va desfășura doar pe traseele amenajate special pentru această competiție (12 trasee, numerotate adecvat și având specificat gradul de dificultate – concurenții pot găsi topo-uri cu descrierea traseelor). După caz – pentru concurenții minori și începători – din necesități de securitate suplimentară, traseele de juniori vor fi echipate și cu corzi în manșă și se va asigura asistență suplimentară la parcurgerea traseelor respective (1 sau 2 filatori). Decizia aparține arbitrilor, după consultarea cu Comisia de Jurizare.

Traseele sunt încadrate în 3 paliere de dificultate: 4 trasee ușoare, 4 trasee medii și 4 trasee dificile.

Fiecare participant trebuie să dețină echipament propriu (casca, papuci de cățărat, coardă, espadrile, săculeț de magneziu, dispozitiv pentru asigurare). Echipamentul trebuie să fie în bună stare, să nu fie uzat sau să prezinte deteriori care pot pune în pericol siguranța cățărătorului. Organizatorii nu pun la dispoziție filatori decât în cazuri speciale (pentru concurenții minori și începători).

Organizatorii pun la dispoziția participantilor bauturi hidratante si alimente energizante. În spațiul de concurs va fi o ambulanță, cu echipaj de intervenție pentru urgențe medicale. Pentru situații de intervenție rapidă, va fi prezentă la fața locului și o echipă de patrulare din cadrul formației Salvamont.

Competiția se va desfășura pe parcursul unei zile, sâmbătă, 25 iunie 2016. între orele 10:00-14.00.
Nu se percepe taxă de participare. Festivitatea de acordare a premiilor (diplome și trofee) și petrecerea de final vor avea loc in aceeasi locatie, începând cu orele 14:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here