Intervenţii ISU Argeş la sfârşit de săptămână

În perioada 09.10.2015, ora 08.00 – 11.10.2015, ora 08.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la diverse evenimente.

Incendii 09.10.2015:
– 21.00, două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung au  intervenit în comuna Dragoslavele, strada Valea Caselor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, tavanele şi pereţii mansardei pe o suprafaţa de circa 150 mp. Sursa probabilă: efect termic. Împrejurarea: coş de fum neprotejat termic.

În perioada 09.10.2015, ora 08.00 – 11.10.2015, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 69 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 7 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Alte misiuni 09.10.2015:
– 09.08, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada Trivale, pentru transportul unei persoane supraponderale, pacient de 73 de ani, de la domiciliu, la echipajul Ambulanţei.
– 12.08, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Bradu, la un pacient de 18 ani, găsit decedat, cu tetrapareză septică.
– 16.46, un echipaj cu o autospecială şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim ajutor medical calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în municipiul Piteşti, strada Victoriei pentru deblocarea uşii unui imobil situat la etajul trei. S-a pătruns în locuinţă prin forţarea uşii de la intrare cu ajutorul accesoriilor din dotare, în interior fiind găsită proprietara de 75 de ani. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.
– 21.34, un echipaj de descarcerare şi două echipaje cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă şi  de prim ajutor medical calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în comuna Bascov la un accident rutier. În urma accidentului au rezultat două victime, un bărbat de 27 de ani, cu contuzie hemitorace stâng şi o femei de 21 de ani, cu traumatism cranio-cerebral minor şi hematom epicranian stâng.
– 04.04, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada T. Vladimirescu, pentru transportul unei persoane supraponderale, pacient de 66 de ani, de la domiciliu, la echipajul Ambulanţei.

10.10.2015
– 08.35, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Bascov, la un pacient de 59 ani, găsit decedat. Nu s-a impus efectuarea manevrelor de resuscitare.
– 08.55, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim ajutor medical calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Moşoaia la o pacientă de 84 de ani, găsită în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, dar fără rezultat. La faţa locului a fost solicitat în sprijin şi un echipaj S.A.J cu medic care a constatat decesul.
– 13.30, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung  a intervenit în municipiul Câmpulung, b-dul Ion Mihalache pentru a asigura măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor la un meci de fotbal.
– 13.31, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti  a intervenit în municipiul Piteşti, strada Nicolae Dobrin pentru a asigura măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor la un meci de fotbal.
– 15.43,  un echipaj al ambulanţei SMURD de prim-ajutor şi un echipaj al ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în municipiul Piteşti, strada Trivale la un accident rutier, ca urmare a coliziunii între două autoturisme. În urma accidentului au rezultat patru victime,  un băiat de 18 ani, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial şi contuzie toracică, două fete de 17 ani, cu traumatism minor la membrul superior drept, suspiciune de fractură la membrul inferior drept şi la membrul superior stâng şi un băiat de 19 ani, care a refuzat îngrijiri medicale şi transportul la spital. Toate cele trei  victime au fost transportate la spital de către echipajele SMURD şi un echipaj de prim ajutor al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
– 16.12, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş au  intervenit în municipiul Piteşti, strada N. Bălcescu pentru deblocarea uşii unui imobil situat la parter. S-a pătruns în locuinţă cu ajutorul accesoriilor din dotare  pe geamul de la dormitor, înăuntru fiind găsită proprietara de 69 ani, aflată în imposibilitatea de a se deplasa.
– 21.11,  un echipaj al ambulanţei SMURD de prim-ajutor de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Albota, pe DN 65 la un accident rutier, ca urmare a coliziunii între două autoturisme. În urma accidentului au rezultat patru victime,  soferii autoturismelor nu au necesitat îngrijiri medicale iar celelalte două victime, o fată de 7 ani şi un băiat de 3 ani au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spital.
– 03.44,  un echipaj al ambulanţei SMURD de prim-ajutor şi un echipaj al ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în comuna Albota, pe DN 65 la un accident rutier, ca urmare a coliziunii între două autoturisme. În urma accidentului a rezultat o victimă,  o femeie de 46 de ani, cu traumatism cranio-cerebral frontal şi dureri hemitorace stâng. Victima a fost transportată la spital.
 – 08.27, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, strada Tache Ionescu, pentru transportul unei persoane, pacient de 83 de ani, aflat în imposibilitatea de a se deplasa, de la domiciliu, la echipajul Ambulanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.