Înșelătorie pe email. ANAF atrage atenția: Dacă primiți asemenea mesaje nu dați reply și nu accesați linkurile din text! Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenția contribuabililor că nu trimite email-uri pentru a anunța controale fiscale, acestea fiind inopinate și operative. De asemenea, ANAF mai precizează și că persoane necunoscute au transmis în numele instituției asemenea email-uri, sfătuind contribuabilii să nu acceseze link-urile indicate.

”Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale fiscale sau ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecție fiscală printr-un aviz de inspecție, conform art. 122 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate și operative.

În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparține instituției noastre.

Atragem atenția că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text”, transmite ANAF.

Comments

comments