Află cum va fi vremea în luna octombrie. Ce spun meteorologii. Administrația Națională de meteorologie (ANM), a publicat prognoza meteo pe o lună, pentru intervalul 8 octombrie – 5 noiembrie 2018.

În intervalul 8 – 15 octombrie, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea. Precipitațiile vor fi în general deficitare în toate regiunile.

În perioada 15 – 22 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării. În jumătatea vestică a teritoriului, temperaturile vor fi mai ridicate. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul normelor climatologice, exceptând regiunile vestice, nordice și centrale unde există posibilitatea ca acesta să fie ușor deficitar.

În intervalul 22 – 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale perioadei, existând posibilitatea ca în sud-vestul țării regimul pluviometric să fie ușor excedentar.

Din 29 octombrie până pe 5 noiembrie, potrivit meteorologilor, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale ale perioadei, pe întreg teritoriul.

Comments

comments