Ieri s-a întors acasă echipa națională de înot a României, participantă la Campionatele Europene în bazin scurt, de la Netanya, din Israel.

Deținătorul noului record mondial la juniori, la proba de 100 metri spate, piteşteanul Robert Glință, a declarat reprezentanților presei că este foarte mulțumit de această participare, care îi dă încredere pentru viitor. Glință a mai precizat și că ”a acumulat experiență importantă, iar calificarea într-o finală europeană este un punct pozitiv al carierei” şi că aşa a putut testa nivelul de competiție al unor sportivi, iar anul viitor are drept obiectiv să îi învingă, în competițiile oficiale.

De altfel, toți sportivii prezenți (Robert Glință, Marius Radu, Norbert Trandafir, Daniel Macovei și Alex Coci) s-au declarat mulțumiți de faptul că au progresat și că și-au depășit timpii anteriori.

”€Participarea însăși a fost o reuşită pentru că am fost reprezentaţi de o echipă omogenă, iar rezultatul de la ştafeta de liber ne arată că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte calificarea echipei de 4×100liber la JO de la Rio! După acest concurs pot spune ca avem un lider de generaţie în persoana lui Robert Glinţă, iar evoluţia lui de la Campionatele Mondiale a fost, după cum a declarat şi preşedintele FRNPM, Camelia Potec, declicul de care avea nevoie. Recordul mondial doborât a dovedit că sportivul poate accesa fara probleme urmatorul nivel al performanţei, la seniori. Asta nu înseamnă că trebuie să punem într-un fel sau altul presiune pe el! A dovedit că ştie foarte bine ceea ce face şi ce îşi doreşte pe viitor. Trebuie să avem răbdare şi, uşor uşor, el să ajungp la măestria sportivă de care este capabil şi anume medalia olimpică la ediţia 2020”, a concluzionat la revenirea din Țara Sfântă, antrenorul federal Silviu Anastase.

Comments

comments