Îndemnul ÎPS Calinic la un nou stil de viaţă: Să consumăm carne?

Îndemnul ÎPS Calinic la un nou stil de viaţă: Să consumăm carne? Cu toate progresele în viața medicinii și științei, numărul celor care se îmbolnăveau, mai ales de cancer și de boli cardiovasculare, continua să crească foarte îngrijorător. Doctorul Hiromi Shinya ne arată grija Americii în aflarea cauzei care macină sănătatea americanilor.

S-a constituit un Comitet General în cadrul Senatului american, care a fost prezidat de Senatorul George S. Mc Govern. Acel Comitet a fost alcătuit din cei mai buni specialiști în medicină din vremea aceea, adunând date privind sănătatea și alimentația din toată lumea, studiind cauzele sporite de îmbolnăviri, iar toate aceste date au fost adunate într-un volum de 5.200 de pagini, numit după senatorul prezident: Raportul Mc Govern.

Concluzia din raport este de folos s-o știm și să începem o nouă evaluare a vieții noastre. Cele mai multe boli, precum le avem și noi sunt ”cauzate de obiceiuri alimentare greșite, iar publicarea lui a forțat americanii să ia o decizie foarte serioasă. Americanii nu vor deveni oameni sănătoși, dacă nu își vor schimba regimul alimentar.”

Pe vremea aceea, în SUA, americanii obișnuiau să aibă o alimentație bogată în proteine și grăsimi, cum ar fi ”partea grasă a unui biftec sau hamburgeri cu carne grasă la cină. Proteinele sunt cu adevărat prețioase, pentru că ele sunt elemente de bază în construcția trupului. Din acest motiv, se consideră că este bine să consumi alimente bogate în proteine animale, și asta nu numai pentru sportivi și pentru copiii aflați în creștere, dar și pentru persoanele slăbite fizic și pentru bătrâni. Chiar și în Japonia era o mare influență a obiceiurilor alimentare americane.”

După cum era și firesc, Raportul Mc Govern a risipit această poveste alimentară, ”recomand alimentația ideală, nu alta nouă, ci tocmai meniul japonez, lăsată posterității de către Erei Genroku (1688-1703), având ca aliment de bază: cerealele! ajutate de legume sezoniere, plante marine și mici cantități de pește, pentru sporul de proteine.

Raportul acesta a fost însușit de Senatul american, care, din fericire, a început să fie cunoscut în întreaga lume. La susținerea, că dacă nu se consumă carne, nu ți se dezvoltă mușchii, este mai mult decât neconvingătoare, făcându-se și o demonstrație în acest sens: ”se zice că leii, animalele carnivore, au niște mușchi extraordinari. Dar adevărul este că animalele erbivore, cum ar fi caii sau căprioarele, au mușchii mult mai bine dezvoltați decât ai leilor. Dovadă: leii și tigrii nu au destulă rezistență să-și urmărească prada pe o perioadă lungă. Ei zvâcnesc în acțiune și se folosesc de viteză pentru a prinde și a ucide prada cât mai repede. Fac asta deoarece știu că dacă se ajunge la o probă de anduranță, nu vor avea nicio șansă în fața mușchilor mai bine dezvoltați ai erbivorelor. Este de asemenea fals, că dacă nu mănânci carne, nu vei crește înalt. Elefanții și girafele sunt de câteva ori mai înalți decât leii și tigrii, și totuși, sunt erbivore.”

Ceea ce se știe deja, este faptul că accelerarea creșterii și maturizării copiilor în ultima vreme, se datorează consumării greșite de proteine animale. Medicul japonez Hiromi, avertizează: ”Totuși, consumul de carne conține o capcană periculoasă. După ce ai atins o anumită vârstă, creșterea corporală este înlocuită de un alt fenomen, numit îmbătrânire. Consumul de carne accelerează într-adevăr creșterea, dar el accelerează și procesul de îmbătrânire. Poate că nu ești dispus să renunți la carne. Dar asta nu schimbă adevărul: consumi carne, vei avea parte de efecte neplăcute asupra sănătății și vei îmbătrâni în mod accelerat. Înainte să închizi, indignat cartea, citește materialul care urmează”, ne îndeamnă celebrul japonez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here