În conformitate cu Programul de supraveghere, control si eradicare a Rabiei in Romania, Programul de vaccinare a vulpilor prin distributie aeriana a momelilor vaccinale si activitatile conexe acesteia, in perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2017. incepe campania de distributie aeriana a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, conform unui grafic stabilit.

În vederea pregatirii campaniei de distributie a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, la nivelul DSVSA Arges a fost constituita Comisia tehnica de verificare a campaniei de vaccinare antirabica formata din specialisti din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges, comisia fiind aprobata prin Ordin al presedintelui Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Au fost distribuite materiale informative si de avertizare a populatiei si prin medicii veterinari oficiali zonali;

A fost informata Institutia Prefectului, I.P.J. Arges, D.S.P. Arges, Consiliul Judetean Arges si I.T.R.S.V. Ploiesti-filiala Pitesti, in vederea colaborarii pentru mediatizare a activitatii;

Au fost instiintati medicii veterinari zonali si medicii veterinari imputerniciti in vederea acordarii asistentei cetatenilor privind procedura ce trebuie urmata la depistarea de momeli veccinale neutilizate;

Va fi asigurata colaborarea dintre medici veterinari oficiali, gestionarii fondurilor cinegetice, inspectorate teritoriale de regim silvic si de vanatoare, reprezentantii administratiilor ariilor protejate.

Pentru distributia aeriana punctele de zbor sunt: Satu –€ Mare, Clinceni, Iasi, Târgu – Mures, Tulcea, Deva. Graficul de distributie aeriana a momelilor vaccinale poate suferi modificari in functie de conditiile atmosferice din perioada desfasurarii campaniei de vaccinare.

Comments

comments