Incendiul de la Radic Star a distrus cea mai modernă linie de ambalare şi prelucrare a cărnii pe care fabrica o achiziţionase chiar în acest an

Azi-noapte a izbucnit un incendiu la cea mai mare fabrică de mezeluri din Argeș, Radic Star din Ștefănești. Focul a izbucnit la miezul nopții şi a distrus totul pe o suprafață de 7000 de metri pătrați.

Din fericire, niciunul dintre cei 35 de angajaţi care lucrau în tura de noapte nu au fost răniţi, 8 oameni având nevoie de medici după ce au suferit atacuri de panică.

Angajații au povestit că flăcările au pornit de sus, din plafonul halei. Unii dintre ei au încercat să stingă cu extinctoarele din fabrică, iar când au văzut că nu au nicio șansă au fugit să se salveze. Focul a distrus și rețeaua electrică, iar pompele care acționau hidranții nu au mai funcționat.

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale. Suprafața care a fost cuprinsă de incendiu a fost de 7000 de metri pătrați de construcție reprezentând abatorul și hala de procesare, s-au salvat partea de livrare și depozitul de furaje. Construcția care a luat foc era construită cu fonduri europene și era asigurată. Însă echipamentele din interior nu erau asigurate.

Infiintata in anul 1993, Radic Star are ca obiect de activitate producerea si comercializarea carnii si a produselor din carne. Beneficiind de echipamente tehnologice moderne, compania a reusit sa puna la punct retete pentru fabricarea unei game bogate de sortimente din categoria produselor crud-uscate.

Firma dispune de o retea de distributie foarte bine pusa la punct, dotata cu autoutilitare frigorifice si astfel asigura o aprovizionare prompta a beneficiarilor pe raza judetelor limitrofe Argesului.

In anul 2015 compania Radic Star a decis sa lucreze cu specialistii RBC pentru a identifica cea mai buna solutie de feliere si cantarire a produselor sale precum si de control al proceselor tehnologice de ambalare.

Astfel au achizitionat un feliator complet automat A550, cu tehnologie de cantarire integrata, pentru portionarea si cantarirea simultana a feliilor individuale.

Echipamentul a eficientizat foarte mult activitatea de feliere si cantarire, oferind in acelasi timp o mare flexibilitate pentru produsele feliate, precum si posibilitatea de portionare exacta in functie de greutate. Feliatorul robust, din otel inoxidabil pretabil pentru un volum ridicat de produse, ofera in acelasi timp operarea confortabila, ergonomica si in conditii de siguranta.

Pentru optimizarea calitatii marfurilor preambalate, compania Radic Star a mai achizitionat un verificator de greutate ce include si functia de detectare a metalelor. Sistemul controleaza procesul tehnologic de ambalare, clasifica si claseaza in conformitate cu clasele de greutate liber definite sau descrise legal. Achizitionarea statistica a datelor si documentatia completa a proceselor de productie in copie tiparita sau prin prelucrarea datelor fac din acesta un instrument ideal pentru asigurarea calitatii.

Pentru o siguranta inalta a desfasurarii proceselor si pentru produse perfecte, echipamentul detecteaza metalele feroase si neferoase aflate in produsele ambalate sau neambalate in mod rapid si sigur. Sistemul de evacuare cu pusher dispune de un container separat, unde sunt directionate produsele neconforme sau/si contaminate, in directia operatorului. Designul simplu si robust al acestuia asigura mentenanta usoara si acuratete a operatiunilor pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here