Incendiu uriaş şi pericol de explozie cu azot la o fermă de porci din Slobozia, Argeş

Incendiu uriaş şi pericol de explozie cu azot la o fermă de porci din Slobozia, Argeş. Un incendiu a izbucnit, în această dimineaţă, la o fermă de porci din comuna Slobozia (Argeş). Alerta a fost dată după ce angajaţii au observat un fum gros care ieşea din interiorul unei hale.

Până la sosirea pompierilor, au ars cu flacără o hală de producţie şi dpouă rezervoare în care se aflau peste 10.000 litri de motorină.

La numai 100 de metri distanţă se aflau şi mai mulţi saci de azot, care ar fi putut cauza o explozie devastatoare. ISU Argeş a deplasat la locul incidentului 5 autospeciale cu apă şi spumă iar salvatorii au reuşit să izoleze incediul pentru a nu ajunge la azot. Au mai fost trimise în zonă echipaje SMURD şi o autospecială CBRN pentru intervenţii în cazuri de expunere chimică.

Combinaţia dintre motorină şi azot este una extrem de inflamabilă şi poate provoca, în orice moment, o explozie de proporţii. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Mihăileşti, în mai 2004, atunci când un camion încărcat cu 20 tone de azot a explodat, iar 18 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi şapte pompieri şi doi jurnalişti Antena 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here